17. heinäkuuta 2019

Craft Beer Helsinki 2019

Neljäs vuotuinen Craft Beer Helsinki järjestettiin 4.-6.7.2019 Helsingin Rautatientorilla. Kävimme paikalla torstaina, vaikka sää ei ollutkaan paras mahdollinen. Tapahtuma typistyi meidän kohdallamme valitettavasti yksipäiväiseksi, sillä viikonloppuna kutsui Jyväskylässä järjestetty Finncon.


Jussi yritti keskittyä urheasti IPA-oluisiin, mutta Suomen "kesä" vaati välillä myös lämmittävää stoutia tai porteria. Ensimmäinen IPA, 8-Bit Brewingin Up Up Down Down IPA oli aromeiltaan hedelmäinen, yrttinen ja maltainen, mutta kokonaisuus oli hieman vaisu. Siitä oli kuitenkin hyvä jatkaa.

Marjut taas testasi tuttuun tapaan hapanoluita. CoolHead Brew'n Peated Whiskey Sourin (7,5 %) eli Laphroaig-tynnyreissä ja Heaven Hillin bourbon-tynnyreissä kypsytetyn hapanoluen, joka oli viskisistä aromeistaan huolimatta oikein mukava sour. Se herätti hieman kummastusta muissa ja Jussi taisi mutista jotain hyvän viskin väärinkäytöstä...

Muista hapanoluista voisi mainita Naparbierin No Güeyn (4,5 %), margaritoista inspiroituneen gosen. Kieltämättä sen maussa oli jotain margaritamaista. Myös kaverin lasista maistetusta Käbliku Pruulikodan Tom Yum Mun -gosessa (4,3 %) oli kieltämättä hyvin tomyumkeittomaisia aromeja ja chilin poltetta.

Paikalla oli viime vuoden tapaan myös Ainoa Winery, joka ehti käydä nappaamassa taas uuden palkinnon, kun Sametti sai kultaa Meininger's International Spirit Competitionissa ja Kaamos hopeaa. Tarjolla oli vanhojen tuttujen marjaviinien lisäksi uutuus Kaste, kevyesti kupliva puolukka-hunaja-mesiangervoviini.


Espoolaisen Salama Brewing Companyn Elektro IPA tarjosi trooppista hedelmää, ananasta, mangoa ja kohtuullisesti greippiä. Se sopisi paremmin lämpimän sään juomaksi, joten välillä piti juoda lämmikkeeksi Brouwerij De Ranken Guldenberg Tripel, joka oli erittäin maukas belgiolut.

Brut IPA on uudehko oluttyyli, jonka edustajat ovat yleensä kuivia ja joissa on vain vähän katkeruutta. Ballast Point Brewing Companyn Brut IPA edusti tyyliään hyvin ja oli kevyt sekä sitruksinen.

Puolalaisen Rodugan oluista maisteltavaksi valikoitui Solaris Imperial Stout lähinnä nimen ansiosta. Paahteinen, kahvinen ja tumman suklainen olut oli oikein hyvää. Espanjalaisen Naparbierin säähän sopinut Overcloud Stout tarjosi samoja aromeja ollen myös hieman vaniljainen. Hyvä stout tämäkin.

Het Uiltjen Moloko Plus -olutta voi luonnehtia ananas-appelsiinituoremehuksi, jossa oli lisäksi muita trooppisia hedelmiä. Sitä ei kerrottu, miten olut liittyy Kellopeliappelsiiniin. Kotka Steam Breweryn Albatross oli sitruksinen, greippinen ja hennon yrttinen. Tämäkin olut olisi lämpimämmän sään juoma. Jacobstadsin Liquid Haze Juicy Nectarine NEIPA oli odotetusti trooppisen hedelmäinen, sen aromeissa oli myös mandariinia, mangoa ja sitrusta.

Maistetuista oluista parhaat olivat Ruosniemi Breweryn suolalla ja kinuskilla terästetty Vuorineuvos Salted Caramel ja viskitynnyrissä kypsytetty Imperial Stout - Single Malt Barrel 2019. Vuorineuvos Salted Caramel oli suolainen, toffeinen, lakritsainen ja hieman luumuinen makupommi. Single Malt Barrel 2019 tarjosi lisäksi vielä turpeista savuisuutta.

Nälän iskettyä päädyimme kokeilemaan Arepera Brosin venezuelalaisia ruokia burgerien sijaan. Valinta oli oivallinen, sillä annokset olivat herkullisia. Ainoa miinus oli se, että maukkaita kastikkeita olisi voinut enemmänkin.

Summa summarum

Sisäänpääsy oli helppoa ja nopeaa ennakkoon ostetuilla lipuilla. Tavallinen jono sen sijaan oli hyvin pitkä, ja muutama jonottaja näytti ostavan lipun jonottaessaan kännykällä ja siirtyvän ennakkojonon puolelle. Maksukortin lataaminen oli helppoa, sillä alueella kiersi lataajia. Olisi tosin kiva, jos edellisvuosien kortin voisi uusiokäyttää eikä tarvitsisi hankkia uutta. Ensi vuonna voinemme taas osallistua pidemmän kaavan mukaan, jos Craft Beer Helsinki on totuttuun tapaan heinäkuun alussa, sillä Finncon järjestetään Tampereella 10.-12.7.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti