Mastroberardino Falanghina del Sannio 2014



Mastroberardino Falanghina del Sannio 2014
DOC Falanghina del Sannio, Italia; 100 % Falanghina; 13,40 € Kaubamaja, Tallinna vuonna 2015

Tuottaja Mastoberardino

Etiketin mukaan DOC Falanghino del Sannio -viiniä

Rypäleen mukaan
Falanghina: tuoksu saattaa olla mäntymäinen, muuten tyypillisesti kukkainen ja sitruksinen, erityisesti pomeranssinen. Omenaa, päärynää ja alueen mukaan mausteita tai mineraalisuutta, myös mantelia.

Ruokana tortellinit, pesto ja insalata caprese

Lyhyesti: runsaan hedelmäinen ja yrttinen

Kommentit 

M: Syvän kullankeltaisen viinin tuoksussa on yrttejä, ruohoa, sitrusta, kypsää ananasta ja omenaa sekä pieni aavistus savua ja kukkaisuutta. Kypsä trooppinen hedelmäisyys jatkuu viinin täyteläisessä ja hapokkaassa maussa. Sitruksisuus taittuu greipin suuntaan, lisäksi maussa tuntuu pähkinää ja mantelia. Suutuntuma on runsas ja kermainen, jopa aavistuksen öljyinen.

Tortellinien ja öljyisen peston kanssa viini käy hyvin, sen hapokkuus taittaa ruoan öljyisyyttä ja viinin yrttisyys komppaa hyvin peston yrttisyyttä. Sen voisi varmasti yhdistää myös äyriäisten tai muiden merenelävien kanssa. Arvosanaksi oikein hyvä ja maukas viini saa ++.

J: Kullankeltaisen viinin tuoksussa on sitrusta, trooppista hedelmää, kypsää omenaa ja ananasta ja yrttisyyttä. Täyteläinen maku toistaa tuoksun aromeja ja siinä on myös pähkinäisyyttä, mantelia sekä öljyisyyttä. Jälkimaku on kirpeän sitruksinen ja mineraalinen. Kypsä, trooppinen hedelmäisyys vahvistuu viinin lämmetessä.

Peston ja tortellinien kanssa viini sopi hyvin ja pärjäsi myös salaatin tomaatille. Viini voisi käydä hyvin myös katkarapujen ja äyriäisten kanssa. Erittäin hyvä viini, arvosanaksi annan ++.