Bryggeri Helsinki: maistelulauta

Päädyimme elokuun lämpimänä iltana Bryggeri Helsingin terassille. Jussi päätti testata maistelulaudan. 10 €:lla sai maisteltavaksi viisi hanaolutta, jotka ovat kaikki Bryggerin omaa tuotantoa.

Vasemmalta oikealle: Smokers, Typhoon, IPA, Weizen, Pils


Bryggeri Pils (4,5 %) on ollut panimon valikoimassa jo vuodesta 2013 asti.  Kullankeltainen olut oli tuoksultaan maltainen, ruohoinen ja kukkainen. Katkera maku toisti tuoksun aromeja, ja siinä oli myös jonkinlainen koivunlehtinen aromi. Laadukas ja tyylikäs pils sopii hyvin kesäolueksi.

Myös Bryggeri Weizen (5,0 %) on ollut valikoimassa vuodesta 2013 lähtien. Suodattamaton olut oli vehnäoluelle tyypillisesti banaaninen ja maltainen. Sen maussa oli tuoksun aromien lisäksi myös hieman korianteria. Maussa oli tuoksun aromien lisäksi myös hieman sitrusta. Tämäkin oli kesäinen olut.

Bryggeri IPA (5,5 %) oli tuoksultaan vahvan greippinen, hedelmäinen ja hieman karamellinen. Maussa oli näiden lisäksi myös appelsiinia ja hieman havua. Jälkimaku kallistui tuoksun tapaan greipin suuntaan. Bryggeri itse kutsuu tätä arki-IPA:ksi, mutta kyllä näin laadukasta olutta voisi pyhäpäivänäkin juoda.

Typhoon Pacific Pale Ale (6,2 %) on maustettu Uuden-Seelannin ja Australian humalalajikkeilla. Sen tuoksussa ja maussa oli trooppista hedelmää, mallasta, keksiä ja pähkinää. Aromimaailma oli niin mieto, että tämä olisi kannattanut maistaa ennen IPA:a.

Smokers Dunkles Bock (6,9 %) on tehty yhteistyössä Sellon Smokers Beer & BBQ ravintolan kanssa. Oluien paahteisessa tuoksussa oli kahvia ja savua. Maussa oli savua, paahteisuutta, viikunaa ja kevyttä lakritsisuutta. Yleensä savuoluiden savuisuus muistuttaa savukinkkua, mutta Smokersin savuisuus toi mieleen turvesavun. Olut sopinee hyvin burgerin kanssa. Tämä oli maistelluista oluista paras.

Maistelulauta oli enemmän kuin hintansa arvoinen, suosittelemme!