Confidencial Reserva 2014 ja cannellonit

Näytepullo / Rosa Viini & Ruoka, Rosa viininmaistaja -yhteistyö


Confidencial Reserva 2014 
IG Lisboa, Portugali; useita paikallisia rypälelajikkeita; 12,98 €

Tuottaja Casa Santos Lima
Maahantuoja Cisa Drinks

Etiketin mukaan aromaattinen ja marjainen, hieman tammea ja runsaasti hapokkuutta

Rypäleen mukaan
Viiniin on käytetty yli 10 eri rypälelajiketta, joita ei kuitenkaan paljasteta


Kommentit 

M: Tummanpunaisen, läpinäkymättömän viinin tuoksussa on tummia hilloisia marjoja, aavistus vaniljaa, mausteita ja jonkin verran jopa ruusuun vivahtavaa kukkaisuutta. Viinin maku on pehmeä ja täyteläinen, tanniinit tuntuvat vasta lopuksi ja jäävät ikeniin kutittamaan. Sopiva hapokkuus tasapainottaa makeaa marjaisuutta, lisäksi maussa tuntuu tuoksusta tuttua mausteisuutta ja vaniljaa.

Cannellonit ovat lohturuokaa parhaimmillaan ja Confidencial on mainio lohtuviini. Ei siis yllättänyt, että viini ja ruoka sopivat hyvin yhteen. Toisaalta viini oli riittävän lempeä jauhelihatäytteen ja pastan seuraksi ja toisaalta sen hapokkuus toimi hyvin juustokuorrutuksen kanssa. Arvosanaksi helposti kulauteltava viini saa +.

J: Syvän tummanpunaisen viinin tuoksussa on tummaa marjaa, karhunvatukkaa, herukkahilloa, nahkaa ja hieman mausteisuutta. Viinin ilmaantuessa tuoksuun tulee myös viikunaa. Hapokas, täyteläinen maku on vahvan mausteinen, kypsän marjainen ja hennon vaniljainen. Jälkimaku on mausteinen, jopa pippurinen ja kestää kauan.

Cannellonien kanssa viini sopi erinomaisesti ja se pärjäsi myös tomaattien kanssa. Viinin hapokkuus tasapainotti mukavasti juustokuorrutuksen rasvaisuutta. Se voisi sopia myös grilliruoan seuraksi. Hinta-laatusuhde on niin hyvä, että annan arvosanaksi ++.


Cannellonit jauhelihatäytteellä

Alkuperäinen resepti Rosa Viini & Ruoka

12 cannelloniputkea
1 prk tomaattimurskaa
2 dl juustoraastetta

Täyte
400 g naudan jauhelihaa
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 – 1 rkl tomaattipyreetä
3 rkl ranskankermaa
2 dl raastettua parmesaanijuustoan
1/2 tl oreganoa
1/2 tl salviaa
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen

Cannelloni on lasagnen serkku, jossa lihakastike laitetaan pastaputkien sisään. Pastarullien sisällä on bolognese-tyylinen jauhelihakastike, ja rullat kuorrutetaan tomaattikastikkeella ja juustolla.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Keitä cannellonit pakkauksen ohjeen mukaan, jos ne eivät ole valmiiksi esikeitettyjä.

Kaada tomaattimurska kattilaan ja keitä kokoon hieman. Lisää murska lopuksi cannellonien päälle uunivuokaan.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista sipuli, valkosipuli ja jauheliha. Ota pannu liedeltä, lisää oregano, salvia ja tomaattipyree. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.

Sekoita ranskankerma ja parmesaani jauhelihaseokseen ja täytä cannelloniputket.

Laita cannellonit voideltuun, uuninkestävään vuokaan, kaada päälle tomaattimurska ja ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi n. 30 minuuttia uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen.

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

***
Ohje on neljälle, mutta nälkäisinä söimme kaiken kahdestaan.