Hopping Brewsters Hellcat

Helkatti sentään, taas jouduin poseeraamaan, Takku pohtii



Mikä olut?
Hellcat (Hopping Brewsters)
Oluttyyppi: IPA
Alkoholia: 6,0 %
IBU: 85
Hinta: 3,99 € Hopping Brewstersin panimokaupassa

Mitä etiketti lupaa?
Meillä tykätään vanhan liiton IPAsta. Sellaisesta, jossa on mallasta ja humalaa tasapainossa toisiaan tukien. Hellcat oli aikoinaan helposti lennettävä luottopeli, jossa ominaisuuksia riitti vaativampiinkin tehtäviin. Tartu puikkoihin ja vedä silmukat auringonlaskuun Hellcatin kyydissä.

Mitä oluttyyppi lupaa?
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. Oluen piti kestää 4-5 kuukautta pitkä laivamatka Intiaan, joten siitä tehtiin vahvaa ja voimakkaasti humaloitua.

Kommentit

M: Gyyh, IPA:a.

J: Hellcat on Hopping Brewstersin uutuustuote, joka on nimetty II maailmansodan aikaisen Grumman F6F Hellcat -hävittäjän mukaan. 75 % kaikista Yhdysvaltain merivoimien ilmavoitoista Tyynellämerellä saavutettiin kyseisellä konetyypillä. 

Olut oli juontihetkellä tuoretta, sillä se oli ehtinyt olla pullossa viikon verran, ja ostohetkellä pullotuksesta oli ehtinyt kulua vain vuorokausi. Hellcat on väriltään tumman kuparista ja hieman sameaa. Tuoksussa on karamellisuutta, sitrusta ja greippiä. Mukavan katkera maku toistaa tuoksun aromeja ja siinä on myös häivähdys pähkinää. Voimakkaan greippisessä jälkimaussa on pähkinää ja aavistus vaniljaa. Olut oli raikasta, kuten näin tuoreelta pullotukselta voi odottaakin. Helkatin hyvä olut, arvosana ++.