-->

27. elokuuta 2019

Tormaresca Calafuria 2018

Näytepullo / Viiniposti


Tormaresca Calafuria 2018
IGT Salento, Italia; 100 % Negroamaro; 17,49 €

Tuottaja Tormaresca
Maahantuoja Fine Brands

Etiketin mukaan IGT-viiniä

Rypäleen mukaan
Negroamaro: hillomaisuutta, metsämarjoja, maanläheisyyttä, tammea

Ruokana spagetti ja kermainen chorizo-kastike

Lyhyesti: rapsakan marjainen rose

Kommentit 

M: Tormaresco Calafuria ei ole mikään haalea rosee, vaan väri on kunnolla mansikanpunainen. Mansikkaa on myös viinin tuoksussa, sen lisäksi tuoksussa on vadelmaa ja muita punaisia marjoja, melonia ja pieni aavistus makeita mausteita. Viinin maku on hapokas ja jatkaa tuoksun linjoilla marjaisuudellaan ja mausteisuudellaan. Yleisvaikutelma on ryhdikäs, sillä Calafuriassa riittää sekä väriä että makua.

Chorizopastan kanssa viini ei ole kaikkein parhain valinta, sen hapokkuus korostuu kermaisen ja tomaattisen kastikkeen ja mausteisen chorizon kanssa välillä hieman liikaakin. Ehkä esimerkiksi mansikka-halloumisalaatti olisi toiminut paremmin. Viini ei kuitenkaan tarvitse ruokaa seurakseen, vaan maistuu hyvin myös sellaisenaan. Vaikka kesä alkaa kohta olla takana, roseekausi voi jatkua vielä hyvin tällaisten viinien kanssa. Arvosanaksi Calafuria saa +.

J: Lohenpunaisen viinin tuoksussa on runsaasti vesimelonia, vadelmaa sekä metsämansikkaa, hieman limeä ja aavistus greippiä. Raikkaan hapokas maku on tuoksun tapaan marjainen ja hieman mineraalinen. Hapokkuus voimistuu jälkimaussa muuttuen jopa greippiseksi.

Ruoan kanssa viini ei ollut ihan täydellinen valinta. Vaikka hapokkuus toimi melko hyvin rasvaisen ruoan kanssa, chorizon mausteisuus peitti viinin aromeja. Viini sopisi paremmin jonkin kevyemmän ruoan seuraksi tai se voisi mennä sellaisenaan seurustelujuomana. Arvosanaksi se saa +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti