Ravintola Basen olutklubi // Lumi Brewing 2.9.2019

Ravintola Basen olutklubi palasi kesätauolta 2.9., ja paikalle meni Jussi. Iltaa isännöi Kivenlahdessa operoiva Lumi Brewing. Osallistumismaksu oli 25 €, joka sisälsi viisi olutta sekä maistelulautasen, jolla oli tällä kertaa friteerattua camembertia vadelmahillon kera, brietä, appenzelleriä ja vuohenjuustotahnaa siemennäkkärillä.


Kuten nimestä voi ehkä päätellä, Hejsan Hopsan American Lager (5,5 %) on tarkoitettu erityisesti rapujen kanssa nautittavaksi. Oluen tuoksua ja makua hallitsi sitrus, ja maussa oli myös maltaisuutta. Maistelulautasen ruoista olut sopi parhaiten brien kanssa. Joisin tätä mielelläni myös rapujen kanssa.

Myös Mandarina Bavaria Single Hop German Lager (5,5 %) oli aromeiltaan sitruksinen. Tuoksussa oli lisäksi maltaisuutta ja ruohoa. Katkerahko maku oli mukavan maltainen. Oluen nimessä oleva Mandarina Bavaria ei viittaa mandariiniin, vaan se on humalalajike. Olut jyräsi brien maun ja sopi paremmin appenzellerille ja näkkärille. Ihan mukava olut.

Aasia-sarjan uusin olut Khao Doka 04 - Passion Wheat Ale (5,5 %) on maustettu passiohedelmällä ja humaloitu uusi-seelantilaisella Wai-itilla. Nimensä olut on saanut Khao Lakissa sijaitsevasta baarista. Oluen tuoksussa oli trooppista hedelmää ja passiohedelmästä tullutta suolaisuutta. Maussa oli myös sitrusta. Khao Doka 04 sopi parhaiten vuohenjuuston kanssa. Tykkäsin, jään odottamaan sarjan seuraavaa osaa.

Vasemmalta oikealle: Hejsan hopsan, Mandarina, Khao Doka 04

...
Frontside Session IPA (4,8 %) on gluteeniton ja sen valmistuksessa on käytetty hieman kauraa. Oluen tuoksussa oli greippiä, appelsiinia ja hitunen yrttisyyttä. Raikkaassa maussa oli greipin lisäksi karamellisuutta ja keksiä. Vuohenjuuston kanssa olut ei sopinut lainkaan, sen sijaan camembertin ja hillon yhdistelmä toimi hyvin. Hyvä perus-IPA.

Go West! West Coast IPA (7,0 %) edustaa panimon mukaan länsirannikon maltillisempaa puolta. Olut oli tuoksultaan greippinen, sitruunakarkkinen ja trooppisen hedelmäinen. Maku toisti tuoksun aromeja, mutta oli myös karamellinen. Tämäkin olut sopi parhaiten camembertin ja hillon seuraksi. Pidin tästä enemmän kuin Frontsidesta.

Vasemmalla Frontside, oikealla Go West

Summa summarum

Kaikki maistetut oluet olivat maukkaita, joten suosikin valitseminen osoittautui haastavaksi. Parhaaksi olueksi valikoitui lopulta Hejsan Hopsan ravunaskeleen mitalla.

Seuraavan olutklubin ajankohdan ja teeman saa selville seuraamalla ravintola Basen Facebook-sivua.