-->

10. lokakuuta 2019

Lumi Brewing Tapiola mäntyinen ale
Mikä olut?
Tapiola mäntyinen ale (Lumi Brewing)
Oluttyyppi: American Pale Ale
Alkoholia: 5,5 %
Katkeruus:  50 IBU
Hinta: 4,05 € / 0,33 l tölkki Tapiolan Stockmannilla

Mitä panimo lupaa?
American Pale Ale, joka on humaloitu aivan liian suurella määrällä Simcoeta ja Warrioria

Mitä oluttyyppi lupaa?
American Pale Ale (APA) on Indian Pale Alea (IPA) muistuttava pintahiivaolut. APA:ssa käytetään amerikkalaisia humalalajikkeita kuten Cascadea, jotka tuovat makuun hedelmäisyyttä, sitrusta, greippiä ja havua. APA:n IBU-arvo on yleensä välillä 30-45, joten ne eivät ole yhtä katkeria kuin IPA:t. Itärannikon APA:t ovat yleensä maltaisia ja länsirannikon APA:t puolestaan katkerampia.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Tapiola-oluen makumaailma on saanut inspiraationsa Tapiolan havuista ja männyistä. Sen kehittivät yhdessä Tapiola toimii Ry, Olarin Panimo ja Fat Lizard Brewing vuoden 2018 Makujen Tapiola -tapahtumaan. Tuolloin tehty 500 litran erä myytiin hetkessä loppuun. Nyt oluen valmistus on siirtynyt Lumi Brewingin huomaan, ja he ovat tehneet oluesta oman versionsa.

Tapiola on sameaa ja kullankeltaista. Sen tuoksussa on havua, trooppista hedelmää ja sitrusta. Katkerahkossa maussa on trooppista hedelmää, greippiä ja havua sekä hieman maltaisuutta. Jälkimaku on katkeran sitruksinen ja greippinen. Kokonaisuus on raikas. Tykkäsin, vaikka havuisuutta olisi voinut olla enemmänkin omaan makuuni.

Mutta milloin Leppävaara saa oman oluen?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti