-->

7. marraskuuta 2019

Viini ja ruoka 2019: oluet (ja yksi siideri)

Bloggaajapassit tarjosi Messukeskus

Viini ja ruoka 2019 -tapahtumassa oli viinin lisäksi tarjolla myös oluita ja siideriä.


Hitachino Nestin oluita valmistaa japanilainen Kiuchi-panimo, joka tehnyt sakea vuodesta 1823 lähtien. Panimon tuotteita oli maistettavana useampia, nämä kaksi jäivät niistä parhaiten mieleen.

Hitachino Nest Saison du Japonin (5,0 %; 3,99 €) valmistuksessa on käytetty fermentoitua riisiä ja yuzu-sitrushedelmän mehua. Samean ja oranssin oluen hedelmäisessä tuoksussa oli persikkaa, sitrusta, banaania ja hiivaa. Hieman mausteinen maku toisti tuoksun aromeja. Riisiä oluessa ei maistanut. Erikoinen, mutta maukas olut.

Hitachino Nest Red Rice Alessa (7,0 %; 4,98 €) on käytetty punaista riisiä. Meripihkan värisen oluen tuoksussa oli riisiä, salmiakkia, appelsiinia, hapanta marjaisuutta ja yrttisyyttä. Maussa oli tuoksun aromien lisäksi maltaisuutta. Molemmat oluet olivat kevyitä ja raikkaita, mutta tämä oli niistä helpommin lähestyttävä.


Aldersbacher on 1268 perustettu perheomisteinen entinen luostaripanimo Baijerissa. Alkoon saapui äskettäin Aldersbacher Ursprung Export Hell (5,6%; 3,74 €). Kullankeltaisen oluen tuoksu oli vahvan maltainen ja hieman ruohoinen. Raikkaassa maussa oli maltaisuuden lisäksi mausteisuutta, makeaa keksiä ja hieman hunajaa. Katkeruutta oli kohtalaisesti. Aldersbacher Ursprung Export oli oikein hyvä helles.

Brothers Toffee Apple -siideri (4,0 %) puolestaan oli parasta juuri sillä hetkellä ja ehdottomasti sitä, mitä nimi lupasi: toffeisen makea ja tahmea, mutta kuitenkin omenainen ja kuplien raikastama siideri sopi sokerinhimoisen messuilijan janoon loistavasti. Tätä siideriä voisi ostaa myöhemminkin, jos mieli tekee omenapiirakkaa nestemäisessä muodossa - siis sellaista piirakkaa, jossa omenat ovat jo karamellisoituneet makeiksi ja kaiken kukkuraksi niiden päälle on kaadettu kinuskikastiketta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti