Joulukalenteri 2019, luukku 18 - Bryggeri Olkipukki

Sokkoarvio

Olut on sameaa ja oranssiin vivahtavan kullankeltaista. Tuoksussa on hedelmäisyyttä, sitrusta, belgihiivaa ja hunajaa. Hieman katkera, täyteläinen maku on sitruksinen, mausteinen, belgihiivainen ja hunajainen. Jälkimaussa on mausteisuutta, hunajaa ja sitrusta. Kokonaisuus tuo mieleen belgialaiset oluet. Veikkaan tämän olevan blond ale. Ei tämä kovin jouluinen ole, mutta tykkään silti.

Arvio



Bryggeri Olkipukki on hennosti savuinen ja meripihkan värinen suodattamaton vehnäolut, jonka maku pehmeän pyöreä ja vähemmän esterinen kuin vehnäoluissa yleensä. Talven herkullinen kausiolut sointuu upeasti kotien joulupöytiin ja monien ruokanautintojen painikkeeksi.

Olkipukki (Bryggeri Helsinki)
Oluttyyppi: savuvehnä
Alkoholia: 5,5 %
IBU: 12
Hinta: 3,49 € / 0,33 l Sellon K-Citymarketissa
Joisin uudelleen (K/E): K

Olut olikin savuvehnä eikä blonde ale. Savua ei oluessa kovin paljon ole. Tuoksun ja maun taustalla väijyy aavistus savukinkkumaista aromia, joka tulee selkeimmin esiin jälkimaussa. Oluen hieman lämmettyä savuisuus tulee vahvemmaksi. Kinkun seuraksi Olkipukki sopii varmaan hyvin ja sen sitruksisuus käynee myös lohen kanssa. Tätä voisi kokeilla myös juomaksi joulutortulle.

Muut joulukalenterin oluet