Joulukalenteri 2019, luukku 19 - Saimaa Organic Valkiajärvi Jouluolut

Sokkoarvio

Olut on sameahkoa ja väriltään punertavaa kuparia. Tuoksu on makea, siinä on karamellisuutta, rusinaa, viljaa ja pähkinää. Maku toistaa tuoksun aromeja ja on hieman katkera. Katkeruus tulee vahvemmin esille jälkimaussa. Jonkin sortin ale tämä on. Ihan juotava olut.

Arvio



Suodattamaton Brewer´s Organic Valkiajärvi Jouluolut on mahonginruskea seuralainen joulupöytään, jonka tukeva mallasrunko ja hedelmäiset aromit antavat perinteisille jouluruoille ansaitsemansa kumppanin.

Valkiajärvi Jouluolut (Saimaa Brewing Co.)
Oluttyyppi: brown ale
Alkoholia: 4,5 %
Hinta: 2,74 € / 0,5 l Sellon K-Citymarketissa
Joisin uudelleen (K/E): K

Panimo ei kerro oluttyyppiä, ja eri lähteiden mukaan tämä on joko tumma lager (RateBeer) tai brown ale (Untappd). Valmistuksessa on kuitenkin käytetty belgialaista pintahiivaa, joten ei tämä ainakaan lageria ole. Kokonaisuus tuo mieleen brittiläisen Ridgewayn Bad Elf -sarjan jouluoluet, mutta makeutta on enemmän kuin niissä. Suolaisen jouluruoan kanssa Valkiajärvi toimii varmaan hyvin. Toki jos pitää makeista oluista, sitä voi juoda ihan sellaisenaankin.

PS. Kuvauksessa on hassu korrelaattivirhe - pöydällä tuskin tarkoitetaan olevan tukevaa mallasrunkoa ja hedelmäisiä aromeja?

Muut joulukalenterin oluet