Joulukalenteri 2019, luukku 24 - Helsinki Brewing Company Joulutaika

Sokkoarvio

Joulukalenterin viimeisestä luukusta löytyvä olut on lähes kirkasta ja väriltään meripihkaa. Tuoksussa on karamellisuutta, hedelmäisyyttä, havua ja pähkinää. Maku on katkera, hedelmäinen, karamellinen ja hieman havuinen. Jälkimaku on katkerahko, mausteinen ja karamellinen. Voisiko tämä olla havuisuuden perusteella tumma IPA? Ihan kelpo olut.

Arvio



An Amber Ale with warm winter feelings. You get some spiciness from the Finnish rye and caramel malts. This is sweet and balanced as our social welfare system in Finland.

Joulutaika (Helsinki Brewing Company)
Oluttyyppi: amber ale
Alkoholia: 5,3 %
IBU: 46
Hinta: 3,89 € / 0,33 l Sellon K-Citymarketissa
Joisin uudelleen (K/E): K

IPA-veikkaus meni pieleen, tämä olikin amber ale. Helsinki Brewing Company on kiertolaispanimo, ja etiketin mukaan olut on valmistettu Tallinnassa yhteistyössä Sori Brewingin kanssa. Joulutaika menee varmasti juoluruokien kanssa aromimaailmansa ja katkeruutensa ansiosta, mutta ei tässä muuten mitään kovin jouluista ole. Mainio olut joka tapauksessa.

Muut joulukalenterin oluet

Kokonaisarvio

Nyt, kun koko joulukalenteri on nautittu, on aika arvioida kokonaisuutta. Vaikka mukana oli pari heikompaakin esitystä, mitään suurta pettymystä kalenterissa ei ollut. Perinteiset jouluoluet eli tummat lagerit eivät enimmäkseen säväyttäneet. Tällä kertaa parhaita olivat tummemmat oluet eli stoutit ja porterit. Vaikka maitokaupassa saakin nykyään myydä hieman vahvempia oluita, yksikään oluista ei ollut hirveän tuhti. Ensi vuonna on ehkä jälleen valmiina ostetun joulukalenterin vuoro.

Tässä tämän vuoden viisi parasta olutta aakkosjärjestyksessä:
Hyvää joulua kaikille blogimme lukijoille!