Joulukalenteri 2019, luukku 8 - Iso-Kallan Frosty Winter

Sokkoarvio

Olut on väriltään tummanruskeaa. Tuoksussa on tummaa suklaata, kahvia, pähkinää ja hieman luumua. Paahteisessa, hieman katkerassa maussa on kahvia, luumua ja lakritsaa. Jälkimaku on espressoisen kahvinen ja hennon luumuinen. Kokonaisuus on kevyt, mutta ei vetinen. Veikkaan tätä porteriksi. Maukas olut, tykkään.

Arvio



Vuodenkierto tuo eteen Huurteisen Talven. Runsaat tummat maltaat. Aitoenglantilainen Northern Brewer -humala. Näillä aineksilla tämä tsekkityylinen lager loihtii paahteista lämpöä pakkasukon valta-aikaan. Sopii pöytään kinkun sekä kinkkua odotellessa naposteltavien suklaiden pariksi. 

Frosty Winter (Iso-Kallan panimo)
Oluttyyppi: tumma lager
Alkoholia: 5,5 %
EBU: 28,5
Hinta: 3,59 € / 0,33 l Sellon K-Citymarketissa
Joisin uudelleen (K/E): Kyllä

Tämä olikin tumma lager, panimon mukaan tsekkityylinen lager. Se on yllättävän paahteinen olut lageriksi. Frosty Winter sopisi hyvin kinkun ja miksei myös savulohenkin seuraksi. Kahvisuuden ansiosta se voisi sopia myös makeiden jälkiruokaleivonnaisten kanssa. Oluen kannattaa antaa lämmetä hieman, jotta sen aromeista saa kaiken irti. Hyvä olut menee tämän vuoden joulukalenterioluiden parhaimmiston joukkoon.

Muut joulukalenterin oluet