Helsingin viinibaarit: Wine Stories

Wine Stories
Vironkatu 11 (Facebook / Instagram)

Vino Amoresta tuttu Snejana Eskelinen avasi 16.10.2019 Helsingin Kruununhakaan 20-paikkaisen viinibaarin Wine Storiesin. (Kuvat ovat avajaisillalta.)

Pienen ja tyylikkään viinibaarin valikoimassa on Vino Amoren bulgarialaisia viinejä, joista esimerkiksi viime vuoden Viini ja ruoka -messuilta ja ravintola Murun tastingista tuttua Zelanos Pinot Noiria voimme suositella lämpimästi.

Muihinkin viineihin kannattaa tutustua, tarjolla on mm. kuohuvia ja Mavrud- ja Rubin-rypäleistä valmistettuja punaviinejä. (Mavrud on bulgarialainen alkuperäislajike ja Rubin taas 1940-luvulla kehitetty Shiraz'n ja Nebbiolon risteytys.)

Jatkossa Wine Storiesin valikoima laajenee mm. italialaisiin viineihin ja portviineihin sekä oluisiin. Syksyn mittaan viinibaarissa on järjestetty myös tastingeja, ainakin "muita italialaisia viinejä kuin nebbioloja" -tasting ja portviinitasting sekä brunsseja - somea seuraamalla tapahtumista pysyy hyvin ajan tasalla.

Näin leppävaaralaisena Krunikka tuntui aluksi kaukaiselta, mutta eihän sinne ole kuin kilometri rautatieasemalta - tai jos laiskottaa, niin seiskan ratikalla pääsee rautatieasemalta aivan oven eteen. Pitänee käydä pian katsomassa, mitä uutta viinibaariin on ehditty avajaisten jälkeen keksiä.