-->

14. tammikuuta 2020

The Quiet Man -viskit

Viskit maistettu Amkan valikoimatastingissa viime vuonna. 

The Quiet Man on irlantilainen viskibrändi, jonka on luonut Ciaran Mulgrew. Viskin nimi on kunnianosoitus Ciaranin isälle John Mulgrewille, joka toimi baarimikkona 50 vuotta. Vaikka hän kuuli uransa aikana paljon tarinoita asiakkailtaan, hän ei koskaan kertonut niitä eteenpäin.

The Quiet Man on yli sataan vuoteen ensimmäinen Derryssä pullotettu viski. Irlantilaiseen tapaan viski on tislattu kolme kertaa, ja kaikki sarjan viskit ovat kypsyneet aluksi bourbontynnyreissä.
The Quiet Man Superior Oak Cask Matured (37,90 €) on aromeiltaan kypsän sitruksinen, hedelmäinen, hunajainen, vaniljainen ja kevyen mausteinen. Jälkimaussa on hieman kanelia.

The Quiet Man 12 Year Old Single Malt (70,90 €) on tuoksultaan keksinen ja hunajainen. Maussa on tuoksun aromien lisäksi appelsiininkuorta, mausteisuutta ja suklaata. Jälkimakua hallitsevat hunaja ja vanilja.

The Quiet Man 8 Year Old Single Maltin (50,90 €) tuoksussa on kypsää omenaa, vaniljaa ja toffeeta. Maku toistaa tuoksun aromeja, mukana on myös appelsiininkuorta ja päärynää. Tämä oli Marjutin suosikki maistetuista viskeistä.

The Quiet Man 12 Year Old Sherry Cask Single Malt (80,98 €) on imenyt sherrytynnyreistä aromeihinsa pähkinää, kuivahedelmää ja rusinaa. Niiden lisäksi tuoksussa ja maussa on vaniljaa sekä kypsää marjaisuutta. Tämä oli Jussin suosikki maistetuista viskeistä.

Oak Cask Matured oli mainio perusviski, joka ei kylläkään herättänyt kovin suuria tunteita. Kauemmin kypsytetyt versiot olivat parempia ja niiden hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti