-->

15. helmikuuta 2020

Cafaggio Chianti Classico 2015

Näytepullo / Rosa Viini & Ruoka, Rosa viininmaistaja -yhteistyö


Cafaggio Chianti Classico 2015
DOCG Chianti Classico, Italia; 100 % Sangiovese; 19,98 €

Tuottaja Basilica Cafaggio
Maahantuoja Cisa Drinks

Etiketin mukaan panzanolaista chiantia

Rypäleen mukaan
Sangiovese: luumua, kirsikkaa, mansikkaa, vadelmaa, omenaa, orvokkia, kanelia, vaniljaa, paahtoleipää, joskus yrttejä, tomaatin lehtiä ja navettaa

Ruokana pasta carbonara

Lyhyesti: mukavan marjainen chianti

Kommentit 

M: Oi, chiantia! Cafaggion toisen chianti classicon edelliseen vuosikertaan tutustuimme pari vuotta sitten ravintola Basen viiniklubissa ja se oli silloin suosikkini illan viineistä - ja hyvää tämäkin viini oli.

Sangiovese-rypäleellä on se hieno ominaisuus, että siitä tehdyt viinit voivat samaan aikaan olla sekä hapokkaita että tanniinisia, ja chiantit ovatkin usein melko tiukkoja tapauksia. Tämä chianti classico ei kuitenkaan ollut turhan napakka, vaan ennemminkin hedelmäinen ja marjainen (kirsikkaa, puolukkaa, mustikkaa) sekä mausteinen. Yleisvaikutelmaltaan se oli rustiikkinen ja odotetusti siinä oli luumun lisäksi nahkainen vivahde.

Pastan kanssa viini toimi melkoisen mukavasti. Arvosanaksi mehevä ja helposti lähestyttävä chianti saa 0.

J: Viinin tuoksussa on punaherukkaa, mustaherukkaa, karpaloa, punaista marjaa ja hieman nahkaa. Hapokas, keskitanniininen maku oli punamarjainen ja karpaloinen. Sekä tuoksussa että maussa oli häivähdys vaniljaa. Jälkimaku oli herukkahilloinen sekä mausteinen ja pippurinen. Pastan kanssa viini toimi erinomaisesti. Arvosanaksi viini saa 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti