Lagunitas IPA, Day Time Session IPA ja A Little Sumpin' Sumpin'

Hartwall Tasting Days -kutsu Hartwallilta


Yhdysvaltalaisen Lagunitas Brewing Companyn oluet ovat siirtyneet Hartwallin valikoimaan. Niitä oli Hartwall Tasting Daysissä maisteltavana kolme erilaista. Jussi maistoi kaikkia.

Lagunitas Day Time Session IPA (4,0 %) on nimensä mukaisesti mieto päiväolut, joka sopii vaikka lounasjuomaksi. Ohran lisäksi oluessa on käytetty vehnää ja kauraa. Oljenkeltaisen oluen hennossa tuoksussa on maltaisuutta, ruohoa, mangoa, trooppista hedelmää ja hieman greippiä. Maku on kohtuullisen katkera ja trooppisen hedelmäinen, mukana oli myös hieman sitrusta. Kokonaisuus on kevyt, mutta ei vetinen. Panimon mukaan pullollisessa on 98 kaloria, mikä lienee vähän. Olut sopii janojuomaksi sellaisenaan. Tykkäsin.

Lagunitas IPA (6,2 %) on panimon lippulaivaolut. Kyseistä olutta on tehty vuodesta 1995 lähtien, ja se on Yhdysvaltojen myydyin IPA. Väriltään olut on oranssiin vivahtavan kullankeltainen. Tuoksu on sitruksinen, havuinen ja greippinen. Siinä on myös hieman karamellisuutta ja trooppista hedelmää. Maku toistaa tuoksun aromeja, mutta karamellisuutta on enemmän. Maussa on myös vähän yrttisyyttä, joka korostuu jälkimaussa. Katkeruutta on enemmän kuin Day Time Session IPA:ssa. Laadukas ja maukas IPA, josta pidin paljon.

Kolmikon vahvin olut on kuivahumaloitu Lagunitas A Little Sumpin' Sumpin' (7,5 %). Tämä ei ole puhdasverinen IPA, vaan puoliksi vehnäolut. Väriltään olut on oljenkeltainen. Tuoksussa on havua, ananasta, sitrusta ja trooppista hedelmäisyyttä. Maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös karamellisuutta ja vehnäistä täyteläisyyttä. Katkeruutta on taas hieman enemmän kuin edellisessä oluessa, mutta vehnä pehmentää ja pyöristää makua. Tämä oli suosikkini näistä oluista.