-->

26. maaliskuuta 2020

Espoon Oma Panimo Poikkeustila Lager ja India Pale Lager


Espoon Omalle Panimolle jäi käsiin kaksi 2 000 litran erää eli 8 000 pulloa olutta, kun asiakas perui tilauksensa koronaviruksen takia. Panimo ei tästä lannistunut, vaan päätti laittaa oluet myyntiin Poikkeustila-nimisinä. Ensimmäinen erä, Poikkeustila Lager, tuli myyntiin keskiviikkona 18.3. ja menekki oli somekampanjoinnin ansiosta niin suurta, että panimokaupassa jouduttiin pian laittamaan ostorajoitukseksi 4 pulloa per asiakas, jotta olutta riittää myös jälleenmyyjille.

Toinen erä, Poikkeustila India Pale Lager, tuli myyntiin keskiviikkona 25.3. ja sille asettiin jo valmiiksi ostorajoitukseksi 3 pulloa per asiakas. Me kävimme hakemassa kumpaakin olutta heti julkaisupäivinä. Molempien hinta oli panimokaupasta ostettuna 3,50 € per pullo. Poikkeustila-oluita on myynnissä myös joissakin pääkaupunkiseudun ruokakaupoissa.


Poikkeustila Lager (5,0 %) on sameaa ja väriltään meripihkaa. Tuoksu on vahvan maltainen, siinä on appelsiinin kuorta ja keksiä. Maku on katkerahko ja toistaa tuoksun aromeja. Poikkeustila Lager sopisi hyvin makkaran kanssa tai saunaolueksi. Maukas ja aromikas olut, tykkään.


Poikkeustila India Pale Lager (5,5 %) on voimakkaammin humaloitu pohjahiivaolut, jossa on käytetty Mosaic-humalaa. Olut on kirkas ja kullankeltainen. Tuoksussa on sitrusta, mangoa ja greippiä. Katkeruutta on enemmän kuin Poikkeustila Lagerissa. Maussa on runsaasti sitrusta ja greippiä, jälkimaussa on hieman trooppista hedelmää, kuten ananasta. Kokonaisuus on Poikkeustila Lageria raikkaampi. Hyvä olut tämäkin oli, mutta pidin Poikkeustila Lagerista vähän enemmän, koska siinä oli enemmän makua.

Tukekaa paikallisia panimoita ja ostakaa niiden tuotteita, jotta panimot ovat olemassa vielä koronapandemian jälkeenkin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti