Piccini Chianti Così Organic 2018



Piccini Chianti Così Organic 2018
DOCG Chianti, Toscana, Italia; 90 % Sangiovese, 5 % Merlot, 5 % Cabernet Sauvignon; 13,89 € (tulossa Alkoon)

Tuottaja Tenute Piccini

Etiketin mukaan 100 % luomurypäleitä

Rypäleen mukaan
Sangiovese: luumua, kirsikkaa, mansikkaa, vadelmaa, omenaa, orvokkia, kanelia, vaniljaa, paahtoleipää, joskus yrttejä, tomaatin lehtiä ja navettaa
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa

Ruokana ribsit

Lyhyesti: lempeä luomu-Chianti.
Huom! Kaikki pullon pakkauskomponentit ovat kevyitä, kierrätettäviä ja ekologisesti kestäviä: puuvillakuitupaperi, kevyt pullo ja kapseli.

Kommentit

M: Tummanpunaisen viinin tuoksussa on mausteita ja tummia marjoja, luumua ja aavistus nahkaisuutta, satunnaisesti tuoksussa häivähtää myös kahvia. Viinin maku on chiantiksi lempeä. Sen hapokkuus ja tanniinisuus eivät ole kovinkaan voimakkaita, vaan viini on ennemminkin pehmeän hedelmäinen. Tuoksun tapaan maussa on marjoja, luumua ja hapankirsikkaa sekä hieman mausteisuutta, tummaa suklaata ja hennosti kahvia. Vaikka viini ei ole voimakas, se ei kuitenkaan ole mehumainen, vaan hillityn tasapainoinen kokonaisuus.

Viini on miellyttävää juotavaa ihan sellaisenaan, mutta se voisi sopia myös tomaattisten pastakastikkeiden ja lasagnen seuraksi, miksei myös juustojenkin kanssa. Arvosanaksi viini saa 0.

J: Tummanpunaisen viinin tuoksussa on kypsää tumma marjaa, luumua, nahkaa ja aavistus paahteisuutta. Pehmeä maku on hillityn hapokas ja tanniininen. Maussa on samoja aromeja kuin tuoksussa, siinä on myös hapankirsikkaa ja kahvia, Viinin ilmaannuttua sekä tuoksuun että makuun tuli herukkahilloa. Kokonaisuus on kevyt, mutta ei mehumainen.

Rasvaisten ribsien kanssa viini sopi mainiosti. Se voisi sopia hyvin myös tomaattisten pastaruokien seuraksi. Arvosanaksi viini saa +.