-->

18. huhtikuuta 2020

Fitz-Ritter Dürkheim Riesling Organic Dry 2018

Näytepullo / Viinilinna


Fitz-Ritter Dürkheim Riesling Organic Dry 2018 
Pfalz, Saksa; Riesling; 12,90 €

Tuottaja Weingut Fitz-Ritter
Maahantuoja Solera Finland

Etiketin mukaan kuivaa luomurieslingiä

Rypäleen mukaan
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Ruokana juustofondue

Lyhyesti: raikas ja hapokas riesling

Kommentit 

M: Vaaleankeltaisen viinin tuoksussa on kirpeää sitrusta ja karviaista, persikkaa ja muita vaaleita kivihedelmiä sekä lupaavasti aavistus petroolia. Viinin maku on tuoksun tapaan kirpeän sitruksinen sekä hedelmäinen, lisäksi siinä on hieman suolaista mineraalisuutta. Viini on vielä nuori ja suoraviivaisen hapokas (vuosikerta 2018), joten mietin, että pieni kypsytys voisi tehdä viinille hyvää. Esimerkiksi vuoden päästä hedelmäisyys voisi jo päästä enemmän esiin - toisaalta huutelen aina ihanien hapokkaiden risukoiden perään, joten ei tässä ole mitään syytä valittaa, päinvastoin, lisää tällaisia risukoita ja elämä etätöiden aikaan alkaa sujua. Tässä viinissä hapokkuutta riittää ja mikäs sen parempaa.

Juustofonduen kanssa viini sopi hyvin ja sitä voisi kokeilla myös kalaruokien kanssa. Kyllä se maistui sellaisenaankin, sillä sen dokabiliteetti oli erinomainen. Arvosanaksi rapsakka risukka saa +.

J: Vaalean sitruunan värisen viinin tuoksussa on limeä, valkoherukkaa, vihreää omenaa, mineraalisuutta, hieman greippiä ja häivähdys petroolisuutta. Raikkaan hapokas maku toistaa tuoksun hedelmäisiä aromeja, mutta hieman kypsempinä. Maussa on myös runsaasti sitrusta. Jälkimaku on sitruksinen, limettinen ja mineraalinen.

Rasvaisen ja tuhdin fonduen kanssa viini sopi oikein hyvin. Se voisi käydä myös risoton, äyriäisten ja vaalean, rasvaisen kalan kanssa. Maukas ja tyylikäs riesling, arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti