-->

7. huhtikuuta 2020

Murunello - Muru Winesin uudet viinit

Lounaskutsu / Muru Wines


Muru Winesin taustalla on samoja ihmisiä kuin ravintola Murunkin - ja nyt Muru Wines on lanseerannut oman viinisarjansa Murunellon. Sarjaan kuuluu tällä hetkellä kolme viiniä: Pinot Grigio, Dolcetto d'Ovada ja Barbera d'Asti. Viinit ovat italialaisia ja niiden etiketit on suunnitellut Kimmo Kivilahti. Vaikka nimi tuokin mieleen Maranellon, viineihin ei kuitenkaan tarvitse investoida Ferrarin verran rahaa, vaan niiden hinta on varsin kohtuullinen alle 15 €.

Pääsimme maistamaan viinejä Le Petit Pastikseen juuri ennen kuin koronaviruspandemia alkoi toden teolla sulkea paikkoja.


Murunello Pinot Grigio 2019
DOC delle Venezie, Veneto, Italia; 13,79 €

Viime aikoina olemme maistaneet mainioita pinot grigioita - eikä tämäkään ollut poikkeus. Murunello Pinot Grigio oli kuiva, kepeä ja hedelmäinen, ja oli siinä pinot grigiolle tyypillistä kukkaisuutta, yrttisyyttä, omenaa ja sitruksisuuttakin sekä mukavaa pientä mausteisuutta. Viinin kanssa tarjoiltiin paistettua turskaa kukkakaalin kera. Yhdistelmä toimi erittäin hyvin.

HIllityn hapokas viini tuntui varsin monikäyttöiseltä kala- ja äyriäisviiniltä vaikkapa kesän mahdollisia juhlia ajatellen - lisäksi se maistui ihan sellaisenaan. Jos sitä olisi pullo varastossa, sillä voisi korkata nyt alkavan parvekekauden...

Murunello Dolcetto d'Ovada 2018
DOC Dolcetto d'Ovada, Piemonte, Italia; 13,79 €

Dolcettoja ei tule kovinkaan usein vastaan, dolcetto d'ovadoita vielä vähemmän - itse asiassa tämä on Alkon valikoimien ensimmäinen Ovadan alueen dolcetto. Nimestään huolimatta Dolcetto ei ole pieni makea rypäle, vaan siitä tehdyt viinit ovat kuivia ja joskus melko tanniinisiakin. Tämä dolcetto ei kuitenkaan ollut mikään tanniinipommi, vaan kohtalaisista tanniineistaan huolimatta se oli melko kepeä ja hedelmäinen.

Tumman marjainen ja kirsikkainen viini oli pehmeää ja oikein miellyttävää juotavaa. Tämän ja seuraavan viinin kanssa ruokana oli fasaaniwallenberg.

Murunello Barbera d'Asti 2018
DOC Barbera d'Asti, Piemonte, Italia; 13,79 €

Oioi, barberalla osuu aina heikkoon kohtaan, sillä sydämissämme on aina paikka barberalle. Odotetusti hurmaavan hapokas ja pehmeän tanniininen viini oli myös mainion mausteinen ja hapankirsikkainen. Siinä tuntui kypsiä, mutta kirpeitä punaisia marjoja, puolukkaa ja karpaloa sekä jonkin verran yrttisyyttä. Oli vaikea päättää, kumpi punaviineistä oli parempi - molemmissa oli puolensa, joten niitä pitää varmaankin hankkia molemmat.

Kummatkin toimivat hyvin myös ruoan kanssa. Marjut ei osannut päättää, kumpi viineistä sopi paremmin ruoan kanssa. Jussin mielestä Barbera d'Asti oli aavistuksen parempi ruokaviini.


Mikäli etsit pääsiäisviinejä, niin Dolcetto d'Ovada sopii kanaruoalle, kun taas Barbera d'Asti voisi toimia pitkään haudutetun lampaan kanssa. Pastis on tällä hetkellä muuten kiinni, mutta tarjoaa take away -annoksia, samoin Muru ja Finnjävel. Koronapandemian loppumiseen voi varautua myös ostamalla lahjakortteja myöhemmin käytettäväksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti