-->

9. huhtikuuta 2020

Pääsiäisolutvertailu 2020


Pääsiäisolutvertailuun valikoitui tällä kertaa Sellon K-Citymarketista maitokauppavahvuisia pienpanimoiden oluita.Mustan virran Pääsiäisolut (4,6 %; 3,05 €; tumma ale) on väriltään syvän tummanruskeaa, lähes mustaa. Sen tuoksussa on paahteisuutta, kahvia, ruisleipää ja luumua. Maku on makean ruisleipäinen ja paahteinen. Jälkimaku on vähän katkera ja paahteinen, mukana on myös hieman luumua. Oluen lämmetessä sen aromeihin tulee enemmän makea ruisleipäisyyttä.

Onhan tämä ihan hyvä olut, mutta ei eroa kovin paljoa jouluoluesta (toisaalta eipä pääsiäislimppukaan pahemmin eroa joululimpusta). Mustan virran Pääsiäisolut saa kuitenkin plussaa kivasta etiketistä.


Malmgård Pääsiäisolut (5,5 %; 1,39 €; portteri) on maustettu kaakaolla ja hasselpähkinöillä. Tämäkin olut on väriltään tummanruskeaa. Tuoksussa on vaniljaa, hasselpähkinää ja kaakaota, ja se tuo mieleen cappuccinon, jonka päälle on ripoteltu pähkinärouhetta. Makeahko maku toistaa tuoksun aromeja ja siinä on myös hieman lakritsaa. Jälkimaussa on vaniljaa, hasselpähkinää ja kahvia. Oluen lämmetessä hasselpähkinä puskee vahvemmin esille.

Olut käy hyvin mämmin kanssa, testattu juttu.Pyynikin Mietaa Mämmiolut (4,2 %; 2,84 €; tumma ale). Hiihtäjälegenda Juha Mieto on suuri mämmin ystävä ja syö sitä omien sanojensa mukaan pääsiäisen aikaan rapsakat 40 rovetta. Sen vuoksi hänen nimeään kantavaan olueenkin on laitettu mämmiä. Myös tämä olut on syvän tummanruskeaa. Tuoksussa on mämmiä, paahteista ruista, tummaa suklaata ja vähän kahvia. Maku muistuttaa laihaa mämmiä, siinä on paahteisuutta ja ruisleipäistä makeutta. Jälkimaku on vahvan paahteinen ja espressoinen.

Onhan tässä sitä luvattua mämmiä, mutta kokonaisuus on vetinen eikä mämmimäisen tuhti.


Mallaskoski Easter Licorice Porter (5,5 %; 3,29 €; portteri) on maustettu lakritsajuurella ja viskimaltaalla. Se on kyllä hieman epäselvää, miten lakritsa ja viski liittyvät pääsiäiseen. Muiden oluiden tavoin tämäkin on tummanruskeaa. Tuoksussa on paahteisuutta, luumua, hentoa savua ja aavistus lakritsaa. Makea maku on luumuinen, paahteinen ja ruisleipäinen. Lakritsa maistuu selkeimmin paahteisessa jälkimaussa, viskiä tästä ei oikein löydy.

Näistä neljästä oluesta Mämmiolut aiheutti pettymyksen, koska se ei ollut tarpeeksi mämmimäistä. Muut oluet olivat parempia. Pääsiäisruoan kanssa valitsisin Mustan virran Pääsiäisoluen, Malmgårdin Pääsiäisolut ja Mallaskosken portteri menisivät sellaisenaan vaikka jälkiruoan korvikkeena. Eniten pidin Malmgårdin oluesta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti