Fat Lizard Kivimies Lager


Mikä olut?
Kivimies (Fat Lizard Brewing)
Oluttyyppi: American Lager
Alkoholia: 5,2 %
Katkeruus:  11 IBU
Hinta: 3,80 € Fat Lizardin panimokaupassa

Mitä panimo lupaa?
Kevytrunkoinen, aromaattinen ja raikkaan rapea jenkkityylinen lager. Monipuolinen humalasekoitus antaa luonnetta tälle helposti juotavalle oluelle, joka saa supersankarimaisen nimensä Kivimiehen kaupunginosasta, jossa Fat Lizardin panimo sijaitsee.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Fat Lizardin uutuus on lageria, mikä on melko harvinainen oluttyyli pienpanimoiden keskuudessa. Oluessa käytetyt humalat Mt. Hood, Columbus, Magnum ja Simcoe ovat kaikki amerikkalaista alkuperää ja Kivimies onkin panimon mukaan American Lager. Perusolutta ei siis ole odotettavissa.

Kivimies on sameaa ja väriltään kullankeltaista. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa on makeaa maltaisuutta ja vähän sitrusta. Maussa on trooppista hedelmää, sitrusta ja vahvan maltainen runko. Maku ei ole katkera, kuten matalasta IBU-arvosta voi päätellä, se on ennemminkin vähän makea. Jälkimaku on maltainen ja sitruksinen.

Kokonaisuus tuo jostain syystä mieleen virolaiset oluet hieman hedelmäisemmällä aromimaailmalla. Kivimies on raikas olut, joka sopii hyvin janojuomaksi kesällä. Tykkäsin, arvosanaksi annan ++.