Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut


Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut
Uusi-Seelanti; 100 % Chardonnay; 15,48 €

Tuottaja Lindauer

Etiketin mukaan
Parhaista Gisbornen Chardonnay-rypäleistä tehty kuohuviini, jossa on sitruksisia aromeja ja pitkä, kermainen jälkimaku.

Rypäleen mukaan
Chardonnay: omenaa, sitrusta, melonia, ananasta, trooppisia hedelmiä, pähkinää; viileissä olosuhteissa raikas, hedelmäinen, hapan ja mineraalinen, lämpimissä hedelmäinen, mausteinen, toffeinen, vaniljainen, savuinen, öljymäisen pyöreä

Ruokana parsa, lohimousse ja keitetyt kananmunat

Lyhyesti: tyylikkään paahteinen kuohuviini

Kommentit 

M: Viini-lehden tämän vuoden kuohuviiniksi valitsema Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut on valmistettu Chardonnaysta perinteisellä (samppanja)menetelmällä eli viini on käynyt toisen kerran pullossa. Sen jälkeen se on kypsynyt pullossa 15 kuukauden ajan. Ei siis ihme, että se on hyvin, hyvin samppanjamainen.

Vaalean kullankeltaisen kuohuviinin tuoksu on paahteinen ja pähkinäinen, lisäksi siinä on kypsää sitruunaa ja trooppisia hedelmiä sekä hieman mineraalisuutta ja hunajaa. Viinin maku on paahteinen ja hedelmäinen aivan kuten tuoksukin ja sen hapokkuus on mukavan pirteää, suutuntuma on kermaisen täyteläinen. Alitajuisesti viiniä vertaa koko ajan samppanjaan ja pitää myöntää, että kyllä se huonoimmat samppanjat päihittää.

Lindauer maistuu hyvin sellaisenaan ja vappuaaton iltapalalla parsan ja lohen kanssa. Arvosanaksi tyylikäs viini saa +.

J: Kuohuviini on väriltään vaalean kullankeltaista. Tuoksussa on paahteisuutta, sitrusta, trooppista hedelmää, valkoherukkaa ja pähkinää. Raikkaan hapokkaassa ja täyteläisessä maussa on kypsää sitrusta, paahteisuutta, mangoa ja omenaa. Pitkä jälkimaku on vahvan paahteinen ja kypsän sitruksinen. Kokonaisuus muistuttaa samppanjaa.

Kuohuviini kävi ruoan kanssa hyvin ja voisi sopia myös kanaruokien seuraksi. Se menisi myös sellaisenaan aperitiivina. Tyylikäs kuohuviini saa arvosanakseen +.