-->

7. toukokuuta 2020

Tornion Panimo Nakku Pink Lager


Mikä olut?
Nakku Pink Lager (Tornion panimo)
Oluttyyppi: lager
Alkoholia: 4,5 %
Hinta: 4,00 € Fat Lizardin panimokaupassa

Mitä etiketti lupaa?
Nakku on naisten panema olut, joka kunnioittaa naisten roolia oluenpanon historiassa ja nykyisyydessä. Oluenpanossa käytetty karpalo tuo punertavaan Nakku-lageriin pirteää marjaisuutta. Kuivan jälkimaun viimeistelevät aromikkaat jenkkihumalat.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Nakku-lagerin ovat tehneet suomalaiset naisolutammattilaiset 8.3. olleen kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi. Tempaus on osa kansainvälisen Pink Boots Societyn ideoimaa Pink Boots Collaboration Brew Daytä, jolla pyritään nostamaan naisten roolia olutmaailmassa ja keräämään varoja naisten koulutuksen ja aseman parantamiseksi panimoalalla. Pink Boots Society valitsee olueen käytettävän humalasekoituksen ja osallistujat tekevät siitä haluamansa tyylisen oluen. Tämän vuoden sekoituksessa humalalajikkeet olivat Azacca, El Dorado, Idaho Gem ja Loral.

Viime vuonna naistenpäivän olut tehtiin RPS Brewingillä, tänä vuonna oli vuorossa Tornion panimo. Oluen pääpanijana toimi Tornion Panimon Elisa Koivusipilä ja samalta panimolta oluentekijöinä olivat Anu Salonen, Heli Meriläinen ja Oona Koivumaa. Mukana olivat myös panimomestari Anna-Kaisa Vehviläinen, sahdintekijänä tunnettu Marjokaisa Piironen, Fat Lizard Brewing Co:n oluentekijä Greta Mäkinen sekä oluttoimittaja Maria Markus. Tapahtumaa oli järjestämässä myös Anikó Lehtinen.

Nakku-oluen nimi tarkoittaa meänkielellä eli tornionlaaksonsuomella naista, tyttöä tai narttua ja sen valmistuksessa on käytetty myös karpaloa. Olut lienee saanut siitä pinkin vivahteensa kullankeltaiseen väriinsä. Tuoksua hallitsee maltaisuus, karpaloa siinä on häivähdys. Maku on myös enimmäkseen maltainen, siinä on myös vähän sitrusta. Karpalo maistuu eniten jälkimaussa. Jenkkihumalat tuovat aromeihin hieman trooppista hedelmäisyyttä ja mausteisuutta. Hyvä lager, arvosana +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti