-->

27. kesäkuuta 2020

Domaine Laroche Chablis 1er Cru Les Vaudevey 2014


Domaine Laroche Chablis 1er Cru Les Vaudevey 2014
AC Chablis Premier Cru Les Vaudevey, Ranska; Chardonnay; ostettu laivalta, vuosikerta 2018 29,98 € Alkossa

Tuottaja Domaine Laroche

Etiketin mukaan Premier Cru -viiniä

Rypäleen mukaan
Chardonnay: omenaa, sitrusta, melonia, ananasta, trooppisia hedelmiä, pähkinää; viileissä olosuhteissa raikas, hedelmäinen, hapan ja mineraalinen, lämpimissä hedelmäinen, mausteinen, toffeinen, vaniljainen, savuinen, öljymäisen pyöreä; tuo samppanjaan/kuohuviiniin eleganssia

Ruokana peruna-purjo-kylmäsavulohisalaatti (keitettyjä uusia perunoita, purjoa, kylmäsavulohta, jääsalaattia, herneitä, marinoitua punasipulia, keitettyjä kananmunia)

Lyhyesti: kypsän hedelmäinen chablis

Kommentit 

M: Muutama vuosi sitten laivalta ostettu chablis päätyi ruokapöytään peruna-purjo-kylmäsavulohisalaatin seuraksi. Kuusi vuotta vanha, kauniin kullankeltainen viini oli jo ehtinyt kehittyä mukavasti. Sen tuoksussa on trooppista hedelmää, sitrusta ja persikkaa sekä hieman paahteista vaniljaa ja pähkinää, ja kaiken kruunaa pieni mineraalinen vivahde. Viinin maku on pirteän hapokas ja kypsän hedelmäinen, jossain määrin jopa hedelmäisen makea (vaikka viini onkin kuiva). Maussa on eri kerroksia: toisaalta siinä tuntuu omenaa, persikkaa ja ananasta, toisaalta kirpeää herukkaa ja karviaista, toisaalta voita ja pähkinää. Viinin suutuntuma on kermaisen täyteläinen, mutta ei kuitenkaan liian tuhti, kun hapokkuus pitää yleisvaikutelman raikkaana.

Sipulin kanssa viini ei ollut aivan paras yhdistelmä, mutta perunan ja lohen kanssa se sopi mainiosti. Moniulotteinen ja -kerroksinen viini on hieno ruokajuoma ja maistuu sellaisenaankin. Tammen käyttö on hillittyä, sen huomaa lähinnä vain viinin täyteläisyydestä ja kermaisuudesta. Arvosanaksi viini saa Alkon hinnalla 0.

J: Viini on väriltään kullankeltainen. Tuoksussa on trooppista hedelmää, persikkaa, kypsää sitrusta ja vähän paahteisuutta. Maussa yhdistyy sekä hapokkaita aromeja, omenaa, limeä, valkoherukkaa että kypsempiä aromeja kuten pähkinää ja voita. Kokonaisuus on täyteläinen ja samalla pirteän hapokas. Jälkimaku on omenainen, limettinen ja hieman mausteinen. Viini on hienosti ikääntynyt.

Sipuli ja purjo eivät sopineet viinin kanssa, muuten ruoka sopi hyvin sen seuraksi. Arvosanaksi viini saa 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti