Korkkiruuvi.fi // Rosé - 2020-luvun megatrendi 4.6.2020


Korkkiruuvi.fi eli Arvid Nordquistin viinin ystävät järjesti Rosé - 2020-luvun megatrendi -etätastingin Facebookissa 4.6.2020. Tastingin isännöi edellisen etätastingin tapaan Joonas Hautaniemi.

Tastingissa oli kolme eri roseeviiniä: italialainen kuivan mansikkainen Zaccagnini Rosé, ranskalainen hapokkaan persikkainen Domaine de l'Idylle Rosé ja etelä-afrikkalainen kuohuviini KWV Cuvée Rosé, jonka kävimme ostamassa etätastingia varten.



KWV Cuvée Rosé
Western Cape, Etelä-Afrikka; Muscat d'Alexandrie, Chenin Blanc; 9,50 €

Hurmaava ruusukuvioinen pullo lupaili kesäistä viiniä ja sitä saimmekin, lasiin kaatui hempeän pinkkiä ja makeaa hömppäskumppaa. Sen tuoksussa oli metsämansikkaa, vadelmaa, ruusuista kukkaisuutta (mihin taatusti vaikutti pullon ruusukuviointi) ja hunajaa, samoin maussa. Kukkainen ja jopa karkkinen viini kosiskeli reilusti ja mikäs se siinä, annoimme sen kosiskella aivan vapaasti, sillä me sokeriporsaat kaipasimme piristystä sateiseen ja viileään torstaihin.

Vaikka viinissä on sokeria 75 g/l, mukava hapokkuus tasapainotti kokonaisuutta eikä sen maku ollut liian raskas tai imelä. Se pääsi heti kategoriaan "hupsis, join koko pullon", joten todetaan, että onneksi viini oli myös matala-alkoholinen (7 %). Mansikoiden kanssa kuohuviini maistui hyvin ja sen voisi ajatella myös jälkiruokien seuraksi (tai tilalle) tai piknikille salaattien kanssa. Mielellään tätä joisi myös terassilla, jos siideri kyllästyttää.

***
Seuraava Korkkiruuvin etätasting on 17.6. ja sen aiheena ovat viinipohjaiset cocktailit.