-->

30. kesäkuuta 2020

Etätasting: Korkkiruuvi.fi - Vihdoinkin viinicocktaileja! 17.6.2020


Kevään ja alkukesän etätastingit alkavat pikkuhiljaa vetäytyä kesätauolle, mutta Korkkiruuvi.fi ehti pitää vielä viinicocktaileihin keskittyvän liven sopivasti ennen juhannusta. Livessä tehtiin neljä eri viinipohjaista cocktailia: Pörre Spritzer, Winejito eli Wine Mojito, Fizzy Green Tea Sangria ja Fizzy Raspberry.

Tallenne on katsottavissa Facebookissa tai Instagramissa. Cocktailien reseptit ovat Facebookissa sekä liven kommenteissa että tässä postauksessa - tosin mainitaan nyt, että Fizzy Raspberryn voi tehdä proseccon sijaan myös roseeviinistä kuten livessä.

Itse live oli jälleen kiva! Pitää kokeilla kesällä enemmänkin viinicocktaileja, varsinkin erilaisia spritzereitä ja tietenkin vanhaa kunnon sangriaa. Näistä cocktaileista Marjutin suosikki oli vadelmainen ja proseccosta tehtynä pirskahteleva Fizzy Raspberry, Jussi taas piti eniten mintulla ja limellä maustetusta Winejitosta.


Me emme lähteneet tekemään neljää kannullista viinicocktaileja meille kahdelle, vaan sovelsimme ohjeista pienemmät. Emme myöskään löytäneet Fizzy Green Tea Sangriaan tarvittavaa vesimelonisiirappia läheisistä kaupoista emmekä lähteneet tilaamaan sitä varta vasten, vaan teimme siirapin itse. Viinicocktailin voi tehdä myös pelkästä mehusta, jolloin se on vain miedosti vesimelonin makuinen, siirappi tuo siihen enemmän vesimelonin makua.

Vesimelonisiirappi

siemenetön vesimeloni
1 dl sokeria per 2-3 dl vesimelonimehua

Kuori ja paloittele vesimeloni. Soseuta se blenderissä mehuksi ja siivilöi sattumat pois. Noin 1,8 kg painoisesta melonista sai melkein litran mehua, joten puolikaskin riittää paremmin kuin hyvin. Kaikkea mehua ei tarvitse keittää siirapiksi!

Keitä siirappi. Lisää 1 dl sokeria 2-3 dl:n vesimelonimehua sen mukaan, kuinka makeaa haluat. Me käytimme 1 dl sokeria ja 3 dl mehua, josta tuli aivan riittävän makeaa siirappia. Keitä seosta kasaan miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin vartin verran tai kunnes se on tiivistynyt noin puoleen tai kunnes se on mielestäsi sopivan paksua.

Tavallinen sokeri toiminee myös hyvin, me käytimme tummaa muscovadosokeria eli valmis siirappi oli lähinnä tummanruskeaa, mutta maukasta. Myös cocktailista tuli rusertavan värinen. (Ensimmäisessä kuvassa kannussa on vesimelonimehua, samoin toisen kuvan drinkissä on käytetty mehua.)

Valmis siirappi tuntuu säilyvän hyvin jääkaapissa tiiviissä astiassa, ainakaan meillä se ei ole vielä näin vajaan kahden viikon aikana mennyt miksikään. (Seuraavaksi ajattelimme kokeilla, kuinka siirappia voisi käyttää BBQ-kastikkeessa.)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti