Hopping Brewsters Thora, Luscious Lucy ja Comet


Kallion kirjeenvaihtaja toi Akaalta tuliaisina Hopping Brewstersin panimokaupasta ostettuja oluita, joten päädyimme pitämään omatoimisen tastingin.

Thora (Gruit Ale; 4,9%; 2,99 €) on sameaa, kaadettaessa muodostuu vähän vaahtoa. Tuoksu on maltainen, hapan, punaherukkainen ja rustiikkinen. Hapan maku toistaa tuoksun happamia, marjaisia, ja punaherukkaisia aromeja, lisäksi siinä on myös hieman vadelmaa. Kokonaisuutta kuvailtiin osuvasti termillä nestemäinen hapan ruismarjapuuro.

Kullankeltaisen, samean Luscious Lucyn (Mango IPA; 5,5 %; 2,99 €)  raikkaassa tuoksussa on mallasta, sitrusta, trooppista hedelmää ja appelsiininkuorta. Tasapainoinen maku jatkaa samoilla linjoilla tuoksun kanssa. Maussa on myös hieman greippiä. Jälkimakua hallitsee mausteena käytetty mango, jota appelsiini komppaa. Humalan katkeruus puraisee lopuksi.

Cometin (Single hop IPA; 6,4 %; 3,99 €) värimaailma on täysin erilainen kuin Luscious Lucyn, vaikka molemmat ovat IPA:a. Meripihkan värisen ja kirkkaan oluen tuoksu on karamellinen, jopa vähän siirappinen. Tuoksun makeutta tasapainottaa lakan marjaisuus. Maussa on tuoksun aromien lisäksi greippiä ja appelsiinia. Oluen humalointi on tasapainoinen ja lempeä. Jälkimaku on puolestaan hieman katkera.

Äänet jakautuivat tasan. Jokainen olut päätyi yhden maistelijan suosikiksi. Kaikki oluet olivat hyviä ja jokaista voisi juoda uudestaankin.