Piccini Mario Primo



Piccini Mario Primo
IGT Toscana, Italia; Sangiovese, Merlot; 19,98 € / 1,5 l hanapakkaus

Tuottaja Piccini
Maahantuoja Beverage Partners Finland

Pakkauksen mukaan italialaista punaviiniä

Rypäleiden mukaan
Sangiovese: luumua, kirsikkaa, mansikkaa, vadelmaa, omenaa, orvokkia, kanelia, vaniljaa, paahtoleipää, joskus yrttejä, tomaatin lehtiä ja navettaa
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä

Ruokana pizza, flank steak ja nektariini-fetasalaatti

Lyhyesti: monikäyttöinen hanaviini

Kommentit 

M: Tummanpunaisen, hieman sinertävän viinin tuoksussa on punaisia marjoja, kirsikkaa ja herukkaa sekä yrttejä, lakritsaa ja aavistus suklaata. Viinin maku on pehmeän marjainen ja mausteinen, ensin se tuntuu jopa hieman makealta ennen kuin viinin kohtalainen hapokkuus ehtii mukaan. Tanniineja viinissä ei ole kovinkaan paljon. Se on miellyttävää ja helppoa juotavaa ja varsinkin kauniina kesäpäivänä parvekkeella viini maistuu oikein hyvin sellaisenaan. Vaikka viini ei olekaan kovinkaan tanniininen, hapot pitävät sen ryhdikkäänä ja mukavana juotavana eikä se sorru lässyyn hillomaiseen makeuteen.

Pizzan kanssa viini sopi odotetun hyvin, mutta flank steakin ja nektariini-fetasalaatin kanssa ei aivan yhtä hyvin. Sen voisi kuvitella hyvin myös pastan seuraksi. Kaiken kaikkiaan viini tuntuu varsin monikäyttöiseltä ja sen voisi ottaa mukaan, jos lähtee kaverien kanssa grillailemaan tai muuten vain istumaan iltaa erilaisten naposteltavien ja pikkusuolaisten kanssa. Arvosanaksi viini saa +.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunaista ja hieman sinertävää. Tuoksussa on punaherukkaa, kirsikkaa, lakritsaa, yrttejä, suklaata ja aavistus kuningatarhillomaista makeutta. Maku on aluksi hieman makea, mutta muuttuu pian kirsikkaiseksi, lakritsaiseksi ja mausteiseksi. Tanniineja on kohtuullisesti, hapokkuutta on maussa enemmän. Jälkimaussa on lakritsaa, tummaa marjaa ja pippurisuudeksi yltävää mausteisuutta.

Flank steakin kanssa Piccini Mario Primo ei ollut ihan nappivalinta, se voisi sopia paremminkin ribseille tai grillatulle kanalle. Pizzan kanssa viini toimi puolestaan oikein hyvin. Viini ei välttämättä kaipaa tuhtia ruokaa seurakseen, se menee myös naposteltavan kanssa tai ihan sellaisenaan. Arvosanaksi tämä monikäyttöinen viini saa +.