Olarin Panimo Just Rasps And Cats

Kissojakin eli Zicoa ja Ville-Veikkoa kiinnosti
Mikä olut?
Just Rasps And Cats (Olarin Panimo)
Oluttyyppi: Berliner Weisse
Alkoholia: 4,3 %
Hinta: 12,00 € (sis. pullopantin) Olarin panimon kaupassa (0,75 l)

Mitä panimo lupaa?
Berliner weisse, jonka grafiikoissa seikkailee kissatytöt Lempi ja Sylvi. Hapanta, kevyttä, vadelmaista, muttei onneksi "kissamaista" maultaan.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Berliner Weisse on berliiniläinen vehnäolueen pohjautuva hapanoluttyyli, joka saa happamuutensa maitohappobakteerista. Alkoholia on tämän tyylin oluissa hillitysti, yleensä noin 3 %. Berliner Weisse maustetaan usein vadelman tai tuoksumataran makuisella makusiirapilla.

Kommentit

M: Hapanolutta ja kissoja - pakkohan sitä oli saada! Olut on kauniin marjanpunaista ja odotetun hyvää, mieto happamuus ja pirteä marjaisuus saavat arvailemaan, että talouden insinöörin hapanolutprotestit eivät ehkä ole kovinkaan äänekkäitä. Tämä on helposti juotava hapanolut, kauniiden kesäpäivien juoma. Tykkäsin.

J: Olut on sameaa ja väriltään vadelmanpunaista. Raikkaassa tuoksussa on runsaasti vadelmaa sekä hieman happamuutta. Makukin on vadelmainen ja hieman hapan, mutta siinä on lisäksi hieman marjaista makeutta. Valmistuksessa käytettyä kauraa ei aromeista huomaa. Kokonaisuus on raikas ja kevyt. Just Rasps And Cats lupaa etiketissään vain vadelmaa ja kissoja ja täyttää lupauksensa. Olut sopii hyvin juotavaksi, kun on niin kuuma kesäpäivä, että kissatkin sulavat parvekkeella. Tällainen IPA-jääräkin tykkäsi, arvosanaksi annan ++.