-->

1. elokuuta 2020

Megalomaniac Sonofabitch Pinot Noir 2017


Megalomaniac Sonofabitch Pinot Noir 2017 
VQA Twenty Mile Bench, Kanada; 100 % Pinot Noir; 30,55 €

Tuottaja John Howard Cellars of Distinction

Etiketin mukaan  Pinot Noir voi olla melkoinen son of a bitch. Pitää siis olla suuruudenhullu, että ryhtyy tekemään viiniä ja varsinkin Pinot Noirista Kanadassa.

Rypäleen mukaan
Pinot Noir: kirsikkaa, raparperia ja herukkaa, kukkaista hedelmäisyyttä, hapokkuutta ja vähän tanniineja; nuorena mansikkaa ja vadelmaa sekä ruusua, orvokkia ja minttua, kypsytyksen myötä mausteita, paahtoleipää, vaniljaa sekä nahkaa

Ruokana ankanrinta ja paistetut omenat, punaviinikastike

Lyhyesti: (jälleen kerran) kiva kanadalainen

Kommentit 

M: Myönnetään, tämä Alkon erikoiserissä jo jonkin aikaa sitten ollut viini piti ostaa ihan vain nimen takia - ja siksi, että se on Kanadasta.

Viini on väriltään tiilenpunainen. Suhteellisen voimakkaassa ja kosiskelevassa tuoksussa on savua ja punaisia marjoja, karpaloa ja vadelmaa, alkoholi (14 %) tuntuu nenään pienenä kirpeytenä. Viinin maku on tuoksun tavoin houkutteleva, hapokas ja marjainen. Hapokkuus jää tuntumaan pitkäksi aikaa, melko nuoret tanniinit tuntuvat pienenä kiristelynä ikenissä. Maussa on myös pirteää pippurisuutta, mutta punaiset marjat ovat hallitsevin elementti. Viini on ilmeisesti kypsynyt tammessa ainakin jonkin aikaa (en löytänyt tarkempia speksejä), mutta tuoksussa ja maussa ei ole kovinkaan selkeästi vaniljaa, vaan ehkä ennemmin seetriä.

Ihan kiva ja runsas pinot noir tämä on. Vaikka päällisin puolin viini on runsas ja jopa hieman tyrkky, taustalla on kuitenkin viileiden alueiden hapokkuutta eikä lämpimien alueiden hillomaisuutta eli maku pysyy ryhdikkäänä eikä lässähdä (eikä toisaalta ole liian mehumainenkaan). Ankan ja ankan lisukkeina olleiden paistettujen omenoiden kanssa viini oli varsin oiva valinta.

Arvosanaksi viini saa 0, koska vaikka viini nyt onkin hieman tyyris, tänä keväänä ei ollut katkeruutta aiheuttavia jääkiekko-otteluita eli Kanada-sympatiat ovat kohdallaan.

J: Tiilenpunaisen viinin tuoksussa on kypsää punaista marjaa, karpaloa, vadelmaa, punaherukkaa, seetriä ja savuisuutta. Maussa on mustaherukkaa, kirsikkaa, karpaloa, savua ja mausteisuutta. Jälkimaussa maistuvat vahvimmin savu ja mausteet. Hapokkuutta on runsaasti, kirpeää tanniinisuutta puolestaan hillitysti. Alkoholimäärä ei juurikaan maistu, se tulee esiin korkeintaan pienenä lämmittävänä tunteena maussa.

Ankan kanssa viini oli oiva valinta. Se sopi myös makeiden paistettujen omenoiden seuraksi. Riistaruoat kävisivät varmaan hyvin tämän viinin kanssa. Hyvä pinot noir, mutta hintaa on sen verran, että arvosanaksi tulee vain 0 eli laatu vastaa hintaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.