Juomavinkki // Castillo de Molina -etätasting 28.8.2020

Syksyn etätastingit jatkuvat! Keväällä Instagramissa afterworkeja pitänyt Juomavinkki järjesti 28.8.2020 Castillo de Molina -etätastingin. Facebook Livessä tv- ja radiojuontaja Sami Kurosen ja toimittaja ja ruokabloggaaja Janica Branderin vieraana oli viinintekijä Matías Cruzat. Tastingissa esiteltiin kolme viiniä: Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc, Pinot Noir ja Cabernet Sauvignon, joista hankimme maisteluun punaviinit. 

Tapahtuman tallenne on katsottavissa Juomavinkin Facebook-sivuilla.

Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2018
Curicó Valley, Chile; Pinot Noir; 11,98 €

Castillo de Molinan pinot noir on aiemmin hyväksi havaittu - tai no, on siitä jo viitisen vuotta aikaa, kun maistelimme racleten äärellä vuosikertaa 2011, joka oli edellisenä vuonna valittu Vuoden Viiniksi

Pinot noir oli melko pitkälti sellainen, kuin odotimmekin: mehukkaan marjainen, keskitäyteläinen ja hapokas. Sen tuoksussa oli punaisia kirpeitä marjoja, puolukkaa, karpaloa ja punaherukkaa sekä hieman savua ja mausteita. Tuoksusta tuttujen marjojen lisäksi maussa oli minttuun vivahtavaa yrttisyyttä ja mustikkaa. Kaiken kaikkiaan viinillä on hyvä hinta-laatusuhde.

Ruokana sen kanssa sopisi savulohi (testasimme kylmäsavulohen kanssa) ja myöskin pastaruoat tai poro.

Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon 2018
Valle de Rapel, Chile; Cabernet Sauvignon; 11,49 €

Cabernet Sauvignon ei sitten ollutkaan ihan yhtä hyvä. Sen tuoksussa oli (ainakin Riedelin Cabernet-lasissa) voimakkaasti vihreää paprikaa ja yrttisyyttä, cabernet sauvignoneille tyypillistä mustaherukkaa sai etsiä hetken aikaa, mutta kyllä se löytyi, samoin mausteisuus. Viini oli keskitäyteläinen eikä kovinkaan tanniininen. Se on kypsynyt 10 kuukautta tammitynnyreissä, mutta vanilja ei tuntunut mitenkään erityisesti.

Vaikka viini ei ensin tehnytkään vaikutusta, ilmaantuminen teki sille hyvää ja maku parani illan aikana (ja yön yli jääkaapissa seisottuaan). Lisäksi lähibaarissa hyvässä seurassa (ja huonossa lasissa) se maistui oikein juotavalta, vaikka pasta carbonara ei ollutkaan sille paras kaveri - mainosten mukaan tarjolla olisi pitänyt olla pinot noiria, mutta ei ollutkaan, joten viinin vaihto tuli hieman yllättäen eteen. Grilliruoan kanssa se olisi toiminut varmasti paljon paremmin.

Laaduntarkkailijat tarkkailevat laatua



PS. Castillo de Molina kuuluu Viña San Pedro Tarapacáan eli VSPT Wine Groupiin, joka pyrkii tuottamaan viininsä vastuullisesti. Sen tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile ja oma biokaasulaitos, joka hyödyntää viinintuotannosta jäänyttä biojätettä ja tuottaa sähköä tilalle.