Finca Bacara 3015 Monastrell 2016



Finca Bacara 3015 Monastrell 2016
DO Jumilla, Espanja; 100 % Monastrell; 12,90 € Silja Europa vuonna 2018. Luomu.

Tuottaja Finca Bacara

Etiketin mukaan viiniä Jumillan alueelta

Rypäleen mukaan
Monastrell (Mourvèdre): maanläheistä makua, aluskasvillisuutta, nahkaa, eläimellisyyttä, pehmeitä punaisia hedelmiä, kypsiä puutarhamarjoja ja marjojen kuoria, yrttejä, suklaata, kahvia, minttua, tryffeliä

Ruokana chimichurri-kanalla täytetyt burritot

Lyhyesti: tumman marjainen 

Kommentit 

M: Tummanpunaisen, lähes läpinäkymättömän viinin tuoksussa on tummia marjoja ja mausteisuutta, lakritsaa ja neilikkaa. Alkoholi (14 %) tuntuu pienenä pistävyytenä nenänssä. Viinin maku on täyteläinen, tumman marjainen, luumuinen ja mausteinen. Tanniinit tuntuvat jonkin verran, mutta ovat kuitenkin pehmeät, lisäksi viinissä on hyvä hapokkuus. Viini on kypsynyt 2 kk amerikkalaisissa tammitynnyreissä, mutta vaniljaa siitä ei oikeastaan huomaa, vaan se on tummasävyinen ja mehukas kokonaisuus. Ehkä se ei juuri nyt ole hyvässä vaiheessa, sillä hedelmäisyyttä kaipaisin hieman lisää, nyt vaikutelma on hieman puiseva.

Kanaburritojen kanssa viini ei ollut aivan nappivalinta, koska sen tanniininisuus riiteli hieman ruoassa käytetyn chilin kanssa. Jokin pataruoka tai vaikkapa manchego-juusto olisi voinut olla parempi valinta, ehkä myös mehevä grillattu liha sopivien lisukkeiden kanssa. Sellaisenaan viini maistui kuitenkin hyvin (ja sen etiketin valas on kiehtovan scifistinen), joten arvosanaksi se saa +.

J: Syvän tummanpunaisen viinin tuoksussa on kypsää tummaa marjaa, lakritsaa, mausteisuutta, tummaa suklaata ja hieman viikunaa. Täyteläinen maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on enemmän mausteisuutta kuin tuoksussa sekä aavistus kirsikkaa. Kevyt hapokkuus tasapainottaa miellyttävästi pehmeitä tanniineja. Alkoholin määrä ei maistu, mutta lämmittää herukkahilloisessa ja mausteisessa jälkimaussa. Kun viinin antaa ilmaantua muutaman tunnin tuoksuun tulee herukkahilloa sekä luumua ja lakritsaisuus katoaa. Myös maku saa tuhtia hilloisuutta ja kirsikan aromit muuttuvat kypsemmiksi.

Ruoan kanssa viini ei sopinut kovin hyvin. Ruoassa ollut chili voimisti viinin mausteisuutta liikaa ja viini oli liian tuhtia kanalle. Pataruoat tai riistaruoat olisivat sopineet paremmin viinin seuraksi. Se voisi käydä myös grillausviiniksi tai kovien juustojen kumppaniksi. Ilmaantumisen myötä viini kaipaa tuhdimpaa ruokaa seurakseen. Arvosanaksi annan +.