United Gypsies Brewery Rosie Pink Ale



Mikä olut?
Rosie Pink Ale (United Gypsies Brewery)
Oluttyyppi: American Pale Ale
Alkoholia: 5,5 %
Katkeruus:  20 IBU
Hinta: 4,00 € United Gypsies Breweryn panimokaupassa (0,33 l)

Mitä panimo lupaa?
Pink Boots hop blend and rose petals.

Mitä oluttyyppi lupaa?
American Pale Ale (APA) on Indian Pale Alea (IPA) muistuttava pintahiivaolut. APA:ssa käytetään amerikkalaisia humalalajikkeita kuten Cascadea, jotka tuovat makuun hedelmäisyyttä, sitrusta, greippiä ja havua.

Kommentit

M: Tuoksuu oluelle, maistuu vähän makealle.

J: Pink Boots Collaboration Brew Day on Pink Boots Societyn tempaus, jolla pyritään nostamaan naisten roolia olutmaailmassa ja keräämään varoja naisten koulutuksen ja aseman parantamiseksi panimoalalla. Pink Boots Society valitsee humalasekoituksen, jolla osallistujat tekevät omanlaisensa oluen.

Rosie Pink Alen ovat valmistaneet yhteistyössä United Gypsies Brewery, Kallio Brewery, Masis Brewery, Ö Brewing, Ainoa Winery, RISKI sip & shop ja Mustion Linna. Oluen nimi tulee mausteena käytetyistä ruusun terälehdistä. Toinen tämän vuoden suomalainen Pink Boots Collaboration Brew Day -yhteistyöolut on Tornion Panimo Nakku Pink Lager, josta bloggasin toukokuussa.

Samean, oranssin oluen tuoksussa on hedelmäisyyttä, appelsiininkuorta, aprikoosia ja hentoa ruusun terälehdistä juontuvaa kukkaisuutta. Hieman makea maku toistaa tuoksun aromeja, ruusun erottaa selkeämmin kuin tuoksusta. Jälkimaussa on aavistus katkeruutta, jota appelsiinimarmeladinen makeus pehmentää. Mukavan kesäinen olut, arvosana +.