Kettu Witbier


Mikä olut?
Witbier (Kettu Beer)
Oluttyyppi: witbier
Alkoholia: 5,0 %
Katkeruus:  15 IBU
Hinta: 4,40 € Jakke's Breweryn kaupassa (0,33 l) 

Mitä panimo lupaa?
Witbier is a classic Belgian style brewed with a good addition of wheat and oats that gives the beer a creamy mouth feel and spiced with koriander seeds and orange peel, which gives this beer a spiced and fruity taste. Perfect for sunny days, but also great if you want something light and easy with some spice.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Witbier on belgialainen vehnäoluttyyli, jolle on ominaista korianterin ja appelsiininkuoren käyttäminen mausteena. Witbier on yleensä sameaa, koska sitä ei ole tapana suodattaa.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Hyvää suomalaisen oluen päivää! Kettu on uusi suomalainen kiertolaispanimo, jonka belgialaistyyliset oluet pannaan Lohjalla United Gypsies Breweryllä. Kesän lopulla myyntiin tulleen Witbierin lisäksi panimon valikoimiin kuuluu vuoden alussa lanseerattu Kettu Belgian Stout. Panimon nimi on tullut panimomestarina toimivan Martin Renardin sukunimestä, joka tarkoittaa kettua.

Kettu Witbier on sameaa ja väriltään oranssiin vivahtavan keltaista. Vaalea meripihka kuvannee väriä parhaiten. Tuoksussa on appelsiininkuorta, kypsää sitrusta, korianteria ja aavistus belgihiivaa. Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromeja. Maussa on myös hieman vehnää, banaania ja öljyisyyttä. Jälkimaussa on sitruksen ja korianterin lisäksi aavistus valkopippuria. Hyvä witbier, tykkäsin. Arvosanaksi annan +.