Fat Lizard Vigilante Mission NEIPA

Mikä olut?
Vigilante Mission (Fat Lizard Brewing)
Oluttyyppi: NEIPA
Alkoholia: 6,6 %
Katkeruus:  70 IBU
Hinta: 4,80 € Fat Lizardin panimokaupassa (0,44 l) 

Mitä panimo lupaa?
Vigilante Mission on pehmeästi katkeroitu, kirpeän hedelmäinen NEIPA-tyylille uskollinen rosvobisse, johon Simcoen kuivahumalointi tuo juurevuutta. Hurjistunut puraisu – pumpulinpehmeä suutuntu.

Mitä oluttyyppi lupaa?
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. Oluen piti kestää 4-5 kuukautta pitkä laivamatka Intiaan, joten siitä tehtiin vahvaa ja voimakkaasti humaloitua. New England IPA on sameaa, katkeruutta on vähemmän kuin IPA:ssa yleensä ja aromeissa on trooppisia hedelmiä. 

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Tämän vuoden kesällä joku sai päähänsä varastaa Fat Lizardin pakettiauton, joka oli täynnä olutta. Kolmisen tuntia myöhemmin panimon hallituksen puheenjohtaja Tuomas Koskipää oli ajelemassa vuoden 1977 Chevrolet Corvettellaan, kun varastettu auto tuli vastaan poliisit perässään. Pakettiauton nopeus oli niin alhainen, että Tuomas pysäytti Corvettensa poikittain varkaan eteen. Varas saatiin kiinni ja oluet takaisin. Tämän tapahtuman kunniaksi Fat Lizard päätti tehdä oluen, jonka nimeksi tuli Vigilante Mission.

Olut on kirkasta ja väriltään kullankeltaista. Tuoksussa on trooppista hedelmää, ruohoa, greippiä ja kypsää sitrusta. Maussa on kypsempää trooppista hedelmää kuin tuoksussa, siinä on myös hieman maltaisuutta sekä mangoa ja appelsiinia. Katkeruutta on kohtuullisesti. Jälkimaku muistuttaa sitruunakarkkia, mukana on lisäksi lempeää greippisyyttä. Kyllähän tämä maistuu, vaikkei olisikaan jahdannut rosvoja. Arvosanaksi annan ++.