Viinimaa // Glögi-IG-live 12.11.2020

Viinimaa järjesti glögiaiheisen Instagram Liven 12.11.2020. Altian global brand manager ja viinivalmentaja Mikael Karttunen ja tuotekehityspäällikkö Laura Koivisto esittelivät neljä glögiä ja valmistivat glögipohjaisia drinkkejä.

Glögejä olivat maitokauppavahvuinen uutuus Blossa Sparkling & Spices Citrus (5,5 %; 8,79 €), ennen Jouluhetki-nimellä tunnettu Talvihetki Omena-punaherukka (7,98 €), Perinteinen Punaviiniglögi Luomu (8,49 €) sekä vihreällä teellä ja mintulla maustettu Blossa 20 Myntathé (14,99 €). 

Me päädyimme hankkimaan molemmat Blossat. Pitää huomauttaa, että menneinä vuosina Blossan kausimakua on ehtinyt maistella jo aiemmin syksyllä, mutta viime vuonna Mikä Viiniä / Viinimaa Festivalia Blossan lanseerauksineen ei järjestetty ollenkaan ja tästä vuodesta taitaa olla ihan turha puhua... Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Live on katsottavissa Viinimaan Instagramissa.

Blossa 20 Mynthaté

Vuoden 2020 Blossan kausimaku on saanut inspiraationsa Marokon Marrakechistä, tarkemmin sanoen vielä maailmanperintökohde Djemaa el-Fnasta, Tarinankertojien torista ja sen kahviloiden mintulla maustetusta vihreästä teestä.

Blossa 20 Mynthaté -glögi on siis maustettu perinteisten glögimausteiden lisäksi mintulla ja vihreällä teellä. Sen väri on tummankeltainen, jopa hieman teen värinen. Glögimausteiden, neilikan ja kanelin lisäksi maussa tuntuu mintun raikkautta ja teen katkeruutta. Sokeria Blossassa on melko reippaat 160 g/l, mutta sokerin määrää ei mausteiden takaa oikeastaan huomaa mitenkään erityisenä makeutena.

Blossa maistuu sekä kylmänä että kuumana, tosin kylmänä sen minttuisuudesta tulee heti mieleen mojito (ja Alkon mediapruuvin glögikattauksen äärellä siitä jo keskustelimmekin), joten vaikka IG livessä ei olisi sitä kokeiltukaan, sen olisi varmaankin testannut joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin. 

Blossa Sparkling Citrus & Spices 

Toiseksi tastingin juomaksi nappasimme paikallisesta Citymarketista miedon Blossa Sparkling & Spices Citruksen. Glögikuohuviinit ovat olleet muutaman viime juoden juttu (muistattehan Glöetin?), joten ei ihme, että Blossakin on kehittänyt oman versionsa.

Kuohuviinin varsin glögimäisessä tuoksussa tuntuu kanelia, kardemummaa ja neilikkaa, sitrus tulee mukaan vasta maussa. Maku on ihan mukavan hapokas, toisaalta mieleen tulee myös glögimausteilla maustettu sitruunalimonadi. Sokeria kuohuviinissä on kuitenkin "vain" 60 g/l eli hieman vähemmän kuin limonadeissa. Ihan mukava juoma tämä on, toisaalta raikas ja sitruksinen ja toisaalta kuitenkin glögimäinen.

Drinksuja: Blossa Marrakech Mojito & Blossa Spritz

Drinkkien ohjeet ovat Viinimaan sivuilla: Blossa Mojito ja Blossa Spritz

Mojitoon tarvitaan Blossan lisäksi minttua, limeä, sokeria ja kivennäisvettä sekä jäitä. Spritzissä taas Blossaa pidennetään kuohuviinillä, vaikkapa proseccolla tai cavalla. Me teimme näistä jonkinlaisen hybridin ja pidensimme mojiton kuohuvalla Blossalla... Hyvin sekin toimi. (Muscovado-sokeri vain saa drinkeistä aina hieman mutaveden näköisiä, vaikka maku onkin hyvä.)