Fritz Walter Cuvée Burgunder Trocken 2019

Näytepullo / Viinilinna

Fritz Walter Cuvée Burgunder Trocken 2019
Qualitätswein Pfalz, Saksa; Weissburgunder, Grauburgunder; 10,99 €

Tuottaja Weingut Fritz Walter
Maahantuoja Viinilinna / Quantum Beverages

Rypäleen mukaan
Weissburgunder (Pinot Blanc): hedelmäisyyttä, omenaa, päärynää, melonia, aprikoosia, sitrusta, kukkaisuutta, jonkin verran mineraalisuutta ja hapokkuutta, joskus myös pähkinää ja mantelia, mausteita ja savua
Grauburgunder (Pinot Gris): keveyttä, hapokkuutta, sitrusta, vihreää omenaa, päärynää, kukkaisuutta; kypsää trooppista hedelmää, mangoa, melonia, myös pähkinää ja yrttejä, makeita mausteita, savua ja märkää villaa

Ruokana blinit savuporo- ja kylmäsavulohitäytteillä

Lyhyesti: trooppisen hedelmäinen ja hapokas monikäyttöinen ruokaviini

Kommentit 

M: Kullankeltaisen viinin tuoksussa on kirpeää vihreää omenaa ja kypsiä trooppisia hedelmiä kuten mangoa, ananasta ja sitruunaa sekä pieni aavistus savua, suolaista mineraalisuutta ja yrttejä. Tuoksu on hapokas ja melko voimakas. Viinin maku on trooppisen hedelmäinen, jopa hieman raskas, mutta sitä keventää nuorekas hapokkuus, joka tuntuu melkein saman tien, kun viiniä maistaa. 

Päätimme pienellä riskillä kokeilla viinin seuraksi vohveliraudalla paistettuja blinejä savuporo- ja kylmäsavulohitäytteillä ja valinta yllätti iloisesti. Rasvaiset blinit kaipaavat viiniltä hapokkuutta leikkaamaan rasvaisuuttaan - ja sitä onneksi saimme. Vaikka viini ei aivan sataprosenttisen täydellinen valinta ollutkaan (tai sitten kaipasin vain perinteistä raikasta rieslingiä), se oli kuiva ja hapokas ja sopi hyvin yhteen jopa raa'an punasipulin ja suolakurkkujen kanssa. Viini on vielä nuori, vaikkapa vuosi lisää ikää pyöristäisi varmasti sen makua ja tekisi siitä vielä monipuolisemman ruokaviinin (tosin ei ehkä enää yhtä passelin bliniviinin), joten arvosanaksi viini saa ++.

J: Oljenkeltaisen viinin tuoksussa on kypsää sitrusta, trooppista hedelmäisyyttä, keltaista omenaa, persikkaa ja häivähdys mineraalisuutta. Maku on hapokas, toisin kuin tuoksu antaisi olettaa. Maussa on samoja hedelmäisiä aromeja kuin tuoksussa, mutta sitrus ei ole yhtä kypsää. Jälkimaku on raikkaan sitruksinen ja mineraalinen.

Tuoksun perusteella aluksi epäilytti, sopiiko viini blinien kanssa lainkaan. Hapokkaan maun ansiosta viini kävi rasvaisen ruoan seuraksi kuitenkin hyvin. Se pärjäsi myös raa'alle punasipulille. Viini kävisi varmasti hyvin myös lohen ja äyriäisten seuraksi. Hinta-laatusuhde on niin hyvä, että annan arvosanaksi ++.

***
Katso myös Fritz Walter Grauer Burgunder Trocken 2019