McGuigan The Engineer 2019

McGuigan The Engineer 2019
Uusi Etelä-Wales, Australia; Shiraz, Tempranillo; 13,99 €

Tuottaja McGuigan Wines

Etiketin mukaan tummia marjoja ja maanläheistä maukkautta

Rypäleen mukaan
Shiraz (Syrah): tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua
Tempranillo: marjoja, luumua, tupakkaa, vaniljaa, nahkaa, yrttejä

Ruokana entrecôte ja salaatti

Lyhyesti: sopii nautittavaksi (diplomi-)insinöörin kanssa

Kommentit

M: Tummanpunainen viini sinertää hieman reunoiltaan, onhan se vielä melko nuori. Sen tuoksussa on punaisia marjoja, hapankirsikkaa, luumua ja boysenmarjaa sekä pienellä pippurisuudella höystettyä vaniljaista mausteisuutta. Viinin maussa pippurisuus tuntuu voimakkaammin kuin tuoksussa, muuten maussa on tuoksusta tuttuja aromeja ja pientä maanläheistä muhevaa vivahdetta. Tanniinit ovat pehmeät, mutta pirteät.

Ruoan kanssa viini sopii hyvin ja muutenkin sen makea marjaisuus ja pirtsakka pippurisuus tekevät siitä helppoa juotavaa. Se on looginen ja suoraviivainen kuten insinööri ja pitää sen mitä lupaakin. Medium-kypsän lihan kanssa viini sopii hyvin ja kunhan kesä saapuu, se voisi toimia hyvin grilliviininä. Arvosanaksi viini saa 0.

J: Viini on syvän tummanpunainen. Tuoksussa on runsaasti kypsää marjaisuutta, boysenmarjaa, herukkahilloa ja viikunaa. Niiden lisäksi tuoksussa on hieman paahteisuutta ja lakritsaa. Maussa on myös hieman makeaa marjaisuutta, mutta paahteisuus, mausteisuus ja lakritsa maistuvat voimakkaampina. Jälkimaku on mausteinen, paahteinen ja kirpeän punamarjainen. Pehmeää tanniinisuutta on jonkin verran.

Viini sopi hyvin entrecôten kanssa ja kävi myös salaatin seuraksi. Se olisi myös erinomainen grillausviini. Arvosanaksi annan +. 

Lopuksi vielä pakollinen insinöörivitsi:

Miksei insinöörille saa antaa megafonia?
- Koska insinööri alkaa laskea, montako mikrofonia megafonin tekemiseen on tarvittu.