-->

9. tammikuuta 2021

Zensa Nero d'Avola Organico 2019

Näytepullo / Viinilinna

Zensa Nero d'Avola Organico 2019
Sisilia, Italia; Nero d'Avola; 12,98 €

Tuottaja Orion Wines
Maahantuoja Viinilinna / Quantum Beverages

Etiketin mukaan karhunvatukkaa, mustikkaa ja suklaata, pehmeät tanniinit, mustapippuria, villimarjaa ja vaniljaa

Rypäleen mukaan
Nero d'Avola: pehmeitä tanniineja, luumua, punaisia marjoja, pippuria, vanhemmiten vadelmaa ja suklaata

Ruokana hampurilaisia

Lyhyesti: mehevän marjainen ja pirteän pippurinen

Kommentit 

M: Tummanpunaisen viinin tuoksussa on makeita, lähes hilloisia tummia marjoja, luumua ja mausteita, pippuria ja neilikkaa sekä aavistus punaisia kirpeitä marjoja. Viinin maku on tuoksun lailla makean marjainen ja mausteinen, ensin pehmeä ja mehukas ja hetken päästä pirteän pippurinen. Aluksi viini tuntuu lähinnä hapokkaalta (varsinkin ruoan kanssa), vain vähän puraisevat tanniinit tuntuvat paremmin ilman ruokaa. Appassimento-menetelmää hyödyntävät viinit voivat sortua liialliseen hilloisuuteen ja ryhdittömyyteen, mutta tämä viini on marjaisuuden lisäksi ihan napakka tapaus, kaiken kaikkiaan helppoa ja mukavaa juotavaa. Pullokin on koristeellinen!

Hampurilaisen kanssa viini on ok, mutta tietenkin italialaisen viinin kanssa ajatukset kulkivat pastan (cacio e pepe!) ja pizzan suuntaan. Suolakurkkujen kanssa viini kuitenkin sopi erinomaisesti, mikä on aina hyvin positiivinen asia. Arvosanaksi viini saa 0.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunaista. Tuoksussa on luumua, mustaherukkaa, tummaa suklaata ja vadelmahilloa. Maku toistaa aluksi tuoksun aromeja, mutta muuttuu pian mausteiseksi, Jälkimaussa mausteisuus vahvistuu pippurisuudeksi. Jälkimaussa on lisäksi makeaa luumua. Viinissä on pehmeiden tanniinien lisäksi hapokkuutta.

Hampurilaisen kanssa viini sopi kohtuullisen hyvin. Se voisi sopia myös grilliruoalle ja pihvillekin. Arvosanaksi se saa +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti