Barth Weisser Burgunder Trocken 2014

Barth Weisser Burgunder Trocken 2014
Deutscher Qualitätswein Rheingau, Saksa; Weißburgunder; 9,60 € saksalaisessa nettikaupassa vuonna 2017

Tuottaja Wein- und Sektgut Barth

Etiketin mukaan saksalaista viiniä

Rypäleen mukaan
Weißburgunder: hedelmäisyyttä, omenaa, päärynää, melonia, aprikoosia, sitrusta, kukkaisuutta, jonkin verran mineraalisuutta ja hapokkuutta, joskus myös pähkinää ja mantelia, mausteita ja savua

Ruokana parsaa ja kokonaisena paistettu kanaa

Lyhyesti: hapokas ja pyöreän hedelmäinen

Kommentit 

M: Kullankeltaisen viinin tuoksussa on kypsiä trooppisia hedelmiä, sitrusta, omenaa ja persikkaa, hieman savua ja mausteisuutta sekä mineraalisuutta. Viinin maku on tuoksun mukaisesti kypsän hedelmäinen, mutta pirteän hapokas, hapot ja mineraalisuus jäävät kihelmöimään kitalakeen vielä pitkäksi aikaa, ja jälkimaussa tuntuu mandariinia. Viini on kuiva, mutta hedelmäisyys saa sen tuntumaan miellyttävän makealta ja pyöreältä.

Parsan ja italialaisittain maustetun kanan kanssa viini sopii hyvin, se ei riitele edes joskus kovin ongelmallisen parsan kanssa - toki nyt ei vielä ole parsakausi, mutta kaupassa oli jo tuontiparsaa, niin emme voineet vastustaa. Myös vaalean lihan kanssa se maistuu hyvin eivätkä reilulla kädellä lisätyt mausteetkaan haittaa. Ruoan jälkeen viini maistuu sellaisenaan ja katoaa lasista siihen tahtiin, että on todettava sen dokabiliteetti erinomaiseksi. 

Netistä tilattuna alle kympin maksanut viini on oikein mukava, se on kestänyt ikääntymistä hyvin eikä kohta seitsemän vuoden ikä tunnu oikeastaan yhtään, sen verran eloisa tapaus se on. Kuinkahan rapsakka se oli nuorempana? Nyt sen elementit ovat ainakin oikein hienosti tasapainossa keskenään. Arvosanaksi viini saa ++.

J: Kullankeltaisen viinin tuoksussa on kypsää sitrusta, aromaattisuutta, mandariinia, persikkaa ja keltaista omenaa.  Täyteläinen, keskihapokas maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös hieman mineraalisuutta. Jälkimaussa on kirpeää sitrusta ja kevyttä mausteisuutta sekä yrttisyyttä. Viini on ikääntynyt hyvin ja se on tasapainoinen.

Viini sopi parsan ja kanan kanssa hyvin, vaikka aluksi tuntui että kana oli hieman liian rasvaista viinille. Se olisi sopinut varmasti hyvin myös vaalean kalan tai äyriäisten seuraksi. Viini meni hyvin myös sellaisenaan seurustelujuomana. Arvosanaksi annan ++.