Tenuta Barbadoro IIº Guido Chianti Montespertoli 2017

Tenuta Barbadoro IIº Guido Chianti Montespertoli 2017
Chianti Montespertoli DOCG Rosso, Toscana, Italia; Sangiovese; 17,50 € nettikaupassa. Luomu.

Tuottaja Tenuta Barbadoro

Tuottajan mukaan punaista marjaa, herukkaa ja vaniljaa, kypsynyt 12 kuukautta tammitynnyrissä

Rypäleen mukaan
Sangiovese: luumua, kirsikkaa, mansikkaa, vadelmaa, omenaa, orvokkia, kanelia, vaniljaa, paahtoleipää, joskus yrttejä, tomaatin lehtiä ja navettaa

Ruokana pizzaa (mozzarella-tonnikala ja mozzarella-whiskymeetwursti)

Lyhyesti: nuorekas ja ryhdikäs chianti

Kommentit 

M: Tummanpunaisen, läpinäkymättömän viinin tuoksussa on mausteita ja tummia marjoja, hapankirsikkaa ja herukkaa, nahkaa ja aavistus vaniljaa. Viinin tuoksu on kuivahko kuten viinin makukin. Maussa on tuoksusta tuttuja marjoja, pippurista mausteisuutta, kohtalaisen napakoita tanniineja ja yleisvaikutelmaa keventävää hapokkuutta. Viini ei tunnu erityisen raskaalta eikä tammikypsytys ole tuonut siihen ylitsepursuvaa vaniljaa, vaan se on nuoren oloinen, hedelmäinen ja pirteä. Toisaalta se on hapokkuutensa ja tanniiniensa ansiosta kuitenkin suhteellisen ryhdikäs eikä liian mehumainen tai pliisu. Muutaman vuoden kypsytys pehmentänee viiniä mukavasti, mutta ihan loputtomiin en sitä kuitenkaan jemmaisi.

Pizzan kanssa viini sopii hyvin, sen hapokkuus leikkaa hyvin pizzan juuston rasvaisuutta. Sen seuraksi voisi ajatella myös tomaattisia pastaruokia. Arvosanaksi viini saa 0.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunainen. Tuoksussa on tummaa marjaa sekä kypsää punaista marjaa, hapankirsikkaa, nahkaa ja aavistus tammea. Täyteläinen maku on kypsän marjainen ja herukkahilloinen sekä mausteinen. Jälkimaussa on mustaherukkaa, paahteisuutta ja reippaasti mausteisuutta. Mukava hapokkuus tasapainottaa maun pehmeää tanniinisuutta.

Viini sopi hyvin pizzan seuraksi, erityisesti rasvaisen ja voimakkaan makuisen whiskymeetwurstin kanssa. Se voisi sopia myös tuhtien liharuokien ja pihvin kanssa. Arvosanaksi annan +.