Naughty BRGR Red Wine (hanapakkaus)

Näyte / Beverage Partners Finland

Naughty BRGR -ravintolat ovat lanseeranneet Suomen ensimmäisen street food -viinin, joka on saatavilla näppärässä 2,25 l humppakuutiossa. Akseli Herlevi, ravintoloiden perustaja ja Suomen ensimmäinen Top Chef -voittaja vuodelta 2011 valitsi sokkomaistelussa viinisuosikikseen australialaisen shiraz'n. Lainaamme tiedotetta ja burgerimiehen itsensä sanoja:

Naughty BRGR Red Wine on nimensä mukaisesti suorastaan tuhma ehtoollinen mehukkaille burgereille sekä käsin syötävälle street foodille. Nautitpa viinin burgerin kera, rapeiden wingsien kyljessä tai sellaisenaan, jaa herkkuhetki ystäviesi kanssa.

Naughty Brgr Red Wine
Victoria, Australia; 100 % Shiraz; 32,99 € (2,25 l). Vegaaninen.

Tuottaja Boutinot
Maahantuoja Beverage Partners Finland

Etiketin mukaan tumma ja mausteinen shiraz Australiasta

Rypäleen mukaan
Shiraz (Syrah): tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua

Ruokana Naughty BRGR:n Naughty-burgeri, chicken wings ja grillattu peuran sisäfilee

Lyhyesti: hilloisen marjainen ja mausteinen grilliviini

Kommentit 

M: Syvän tummanpunaisen viinin tuoksussa on kypsiä, lähes hilloisia tummia marjoja, pientä pippurista mausteisuutta ja raikasta eukalyptusta. Myös viinin maku on hilloinen ja marjainen, tanniinit ovat pehmeät ja pippurisuus piristää yleisvaikutelmaa. 

Ensimmäinen lasillinen katoaa hyvin nopeasti Naughty BRGR:n Naughty-burgerin kanssa - itse asiassa kyseistä burgeria suositellaan viinin seuraksi ja yhdistelmä toimiikin mainiosti. Viini maistuu seuraavina päivinä myös wingsien ja jopa hiiligrillillä grillatun peuranfileen ja kasvisten kanssa sekä sellaisenaan. Dokabiliteetti on kohdallaan, sen verran helppoa ja mutkatonta kulauteltavaa viini on. Kesän grillimättöbileisiin se on myös varma valinta, sillä se on juuri sitä, mitä lupaakin olla ja todistetusti sen kanssa viihtyy hyvin grillin äärellä kauniina kesäiltana. Arvosanaksi viini saa 0.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunaista. Tuoksussa on runsaasti kypsää tummaa marjaa, luumua ja herukkahilloa. Makeiden aromien lisäksi tuoksussa on hieman mausteisuutta ja aavistus eukalyptusta. Maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös paahteisuutta ja kirsikkaa. Tanniineja on kohtuullisesti. 

Burgerin kanssa viini sopi erinomaisesti, kuten voi olettaakin. Se kävi oivallisesti myös BBQ-maustettujen wingsien seuraksi. Viinin juominen peuranfileen kanssa epäilytti hieman etukäteen, sillä kyseiselle ruoalle olisin yleensä valinnut tanniinisemman viinin. Hiiligrillistä tulleen paistopinnan ansiosta viini toimi myös peuranfileen ja grillattujen kasvisten kanssa. Loput viinistä katosi sellaisenaan ruokailun jälkeen, joten se ei välttämättä vaadi ruokaa seurakseen. 

Naughty BRGR Red Wine on oiva viini kesän grillibileisiin. Arvosanaksi annan 0 eli laatu vastaa hintaa.