Hyvinkään Oma Panimo Kalamestari Olut by KCM Sello


Kalamestari Olut by KCM Sello on Sellon K-Citymarketin ja Hyvinkään Oman Panimon yhteistyöolut, joka on tarkoitettu kalan seuraksi. Oluen nimi viittaa kalamestari Kimmoon, jonka kuva koristaa tölkin kylkeä ja joka on kirjoittanut oluen esittelytekstin. Oluessa on käytetty ohramaltaan lisäksi vehnämallasta.

Mikä olut?
Kalamestari Olut by KCM Sello (Hyvinkään Oma Panimo)
Oluttyyppi: lager
Alkoholia: 5,0 %
Hinta: 3,99 € Sellon K-Citymarketissa (0,44 l)

Mitä kalamestari Kimmo lupaa?
Kun hyvä ruoka saa kylkeensä siihen sopivan juoman, on täydellinen makuelämys taattu. Kalamestari olut on suuniteltu kruunaamaan illanistujaiset hyvien ystävien kanssa. Se sopii ihanteellisesti nautittavaksi kalojen ja äyriäisten kanssa. Tai ihan yksikseenkin, sinä päätät.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista, valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa kohtuullisesti. Tuoksussa on mallasta, ruohoa ja vähän sitrusta sekä häivähdys mangoa. Maku on raikas ja kevyen katkera, se toistaa tuoksun aromeja. Sitruksisuus on voimakkaampaa kuin tuoksussa. Vehnä tuo kokonaisuuteen hieman täyteläisyyttä.

Olutta suositeltaan kalan kanssa, joten ostin sen seuraksi kaupassa hiillostettua siikaa. Olut sopi siian seuraksi hyvin, sen katkeruus ja sitruksisuus raikastivat kalan rasvaisuutta ja mietoa savuisuutta. Rasvaisempikin kala olisi käynyt oluen kanssa ja menisi tämä varmaan grillatun makkarankin kanssa. Arvosanaksi annan +.