Viinilehti // Vuoden valkoviini 2021 Mud House Riesling 2018

Viinilehti julkisti tänä vuonna vuoden valkoviinin jo huhtikuussa sopivasti ennen kesän valkoviinikauden alkua. 84 ehdokkaan joukosta finalisteiksi pääsivät uusiseelantilaiset Mud House Riesling 2018 ja King's Bay Sauvignon Blanc 2020 sekä italialainen Pieropan La Rocca 2018

Koska voittaja julkistettiin Viinilehdessä jo edellisenä päivänä ja sitä sai sopivasti lähi-Alkosta, kävimme ostamassa sitä pullollisen liven seuraksi.

Live on katsottavissa Viinilehden Facebook-sivulla.

Mud House Riesling 2018
Waipara Valley, Uusi-Seelanti; Riesling; 14,98 €

Tuottaja Mud House 

Etiketin mukaan sitrusta, inkivääriä, kevätkukkia; raikas maku, jossa aavistus makeutta

Rypäleen mukaan
Riesling: sitrusta (sitruuna, lime, greippi), omenaa, persikkaa ja aprikoosia, trooppisia hedelmiä, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Ruokana sellaisenaan

Lyhyesti: hedelmäinen ja hapokas

Kommentit 

M: Kullankeltaisen viinin tuoksussa on sitrusta, runsaasti hedelmiä - appelsiinia, kypsää omenaa ja persikkaa - sekä aavistus petrolia ja kukkaisuutta. Viinin maku on pirteän hapokas ja hedelmäinen, hapokkuutta tasapainottaa aavistus jäännössokeria (12 g/l). Tuoksusta tutut omena ja appelsiini maistuvat maussakin. Puhdaspiirteisen viinin jälkimaku on hapokas ja pitkä sekä hieman mausteinen. Hinta-laatusuhde on hieno.

J: Tuoksussa on kypsää omenaa, ananasta, persikkaa, hunajaa, kukkaisuutta ja petrolia. Maku on aluksi hieman makea ja toistaa tuoksun aromeja. Pitkä jälkimaku kallistuu makeuden sijaan pirteän hapokkuuden suuntaan. Viini on hyvin kehittynyt ja tasapainoinen. Erinomainen viini, hinta-laatusuhdekin on erittäin hyvä. 

PS. Lisää finalistikolmikosta voit lukea Viinilehden artikkelista.