Helsingin viinibaarit // Viinikahvila Pausa

Hämmentävää kyllä, lähin viinibaarimme sijaitsee melkeinpä kävelymatkan päässä Pitäjänmäessä (jos Sellossa olevan ravintola Basen baaria ei lasketa). Siitä huolimatta emme ole saaneet poikettua siellä ennen kuin vähän ennen juhannusta - toki pitää myöntää, että pandemia on hieman sotkenut suunnitelmia.

Viinikahvila Pausa
Pitäjänmäentie 19

Petri ja Sari Salonen avasivat Viinikahvila Pausan tammikuussa 2019 Pitäjänmäentien varteen, noin kivenheiton päähän juna-asemalta. Ulkopuolelta talo ei ole kovinkaan houkutteleva, mutta sisältä kahvila on varsin viihtyisä ja olohuonemainen. Itse tuijottelimme haikeasti kirjahyllyjä ja totesimme, että kirjojen parissa voisi hyvin viihtyä hetken jos toisenkin ja pitää pausaa (ital. "tauko" tai "paussi").

Viinilista on (ainakin näin koronan aikaan) ytimekäs, toisaalta siltä löytyi helposti omaan lasiin hyvää ja kohtuuhintaista juotavaa. Viinien lisäksi tarjolla on kahvia ja paikallisia pienpanimo-oluita - esimerkiksi myöskin Pitskussa sijaitsevan Husky Brewingin oluet näyttivät päätyneen valikoimaan nopeasti. 

Juomien seuraksi on pientä syötävää, josta osa on paikan päällä tehtyä: salaatteja, toasteja ja makeita leivonnaisia sekä tapas-henkisiä piksuja eli pikkusuolaisia (nimi ei siis ollut väännös Pitskusta, vaikka sekin ajatus kävi hetken mielessä).

Kunhan elämä palaa taas normaaliksi, Pausassa järjestetään toivottavasti jälleen ohjelmaa, pienimuotoisia keikkoja ja kirjapiiriä. Hieman voimme moittia itseämme siitä, että emme ole käyneet Pausassa aiemmin, sen verran mukava paikka on kuitenkin kyseessä - ja harmiksemme kumpikaan meistä ei ole ollut muutamaan vuoteen Pitskussa töissä, sillä silloin Pausasta olisi hyvinkin voinut tulla vakituinen afterwork-paikkamme.