Tired Uncle Brewing Hippie Uncle, Pacific Uncle, Bold Uncle ja Metric Uncle



Samalla, kun kävimme Ursus Factoryn keikalla ja Masis Breweryn kaupassa, teimme myös välipysähdyksen Tired Uncle’s Taproomissa. Väsyneiden setien hanahuone avautui Keran halleille toukokuun puolivälissä ja sen hanoista löytyy omien oluiden lisäksi myös naapuripanimoiden 8-Bit Brewingin ja Masis Breweryn oluita. 

Juotavan lisäksi tarjolla on pubiruokaa. Päivän ruokalistan voi tarkistaa taproomin Facebook-sivuilta. Terassikauden päätyttyä juomaa ja ruokaa voi nauttia sisätiloissa. Terassikausikin jatkunee vielä hetken, sillä terassi on katettu.

Jussi ei osannut päättää mitä joisi, joten hän päätyi ottamaan maistelulaudan (12 €), johon sai valita vapaasti neljä Tired Unclen olutta. (Marjut joi vanhan tutun Sour Aunt Peachin.)



Hippie Uncle APA (6,3 %)

Hippisetä on perinteinen APA, jossa on käytetty CTZ-, Simcoe- ja Amarillo-humalia. CTZ on lyhenne sanoista Columbus, Tomahawk ja Zeus, jotka ovat eri tuottajien samasta humalasta käyttämiä kauppanimiä. 

Oluen tuoksussa oli appelsiininkuorta, karamellisuutta ja greippiä. Maku toisti tuoksun aromeja, greippisyys vahvistui entisestään jälkimaussa. Maussa oli myös aavistus hunajaa sekä maltaisuutta. Se oli oikein mainio APA.

Pacific Uncle West Coast IPA (6,7 %)

Tyynenmeren sedässä on runsaasti amerikkalaista humalaa. Keittämisen aikana on käytetty Amarilloa ja Simcoeta ja lopuksi olut on kuivahumaloitu Citralla ja Amarillolla. 

Tuoksussa oli sitrusta, greippiä ja karamellisuutta, samoin maussa. Maussa oli myös appelsiininkuorta ja mandariinia. Katkeruutta oli omaan makuuni sopivasti. Jälkimaku oli pitkä. Tykkäsin.

Bold Uncle New England IPA (7,3 %)

Rohkea setä ei ole perinteisen samea NEIPA, vaan kirkas. Siinä käytetyt humalat Talus ja Azacca eivät myöskään ole kovin yleisiä NEIPA:ssa. 

Oluen tuoksussa oli greippiä, hedelmäisyyttä, sitrusta ja ruohoa. Maku toisti tuoksun aromeja, lisäksi siinä oli myös aavistus hunajaa. Panimon mukaan aromeissa pitäisi olla salviaa, mutta sitä en huomannut tai tunnistanut. Tämä setä oli maustetuista APA/IPA-oluista kaikkein raikkain, ja se olikin suosikkini.

Metric Uncle Imperial Stout (8,3 %; 70 IBU)

Tumman oluen tuoksussa oli paahteisuutta, tummaa suklaata ja kahvia. Maussa oli tuoksun aromien lisäksi hieman viikunaista makeutta ja lakritsaa. Pitkä jälkimaku oli enimmäkseen paahteinen. Tässä oli kaikki aromit, jotka imperial stoutissa odottikin olevan. Metric Uncle oli oikein hyvä tyylinsä edustaja.

Summa summarum

Kaikki maistetut oluet olivat hyviä ja Tired Uncle’s Taproom oli viihtyisä paikka. Olutvalikoimaa emme ehtineet käydä kokonaan läpi, joten pitänee tehdä uusi reissu Keraan.