Pien Brewing Yoink! NEIPA


Olutkauppa Pien avasi heinäkuussa 2020 oman panimopubin Hämeentielle Helsinkiin ja aloitti samalla panimotoiminnan. Pien Brewpubista saa oman panimon oluiden lisäksi maahantuotuja oluita sekä napolilaistyylistä New Havenista kotoisin olevaa apizzaa. Kävimme viimein paikan päällä, kun Pien järjesti Cantillon x Cantina Giardiano -tastingin ja ostimme samalla mukaan Pienin omaa olutta.

Yoink!
Suomi; New England IPA; 6,0 %; 50 IBU; 14,00 € (sis. 2 € pantin) Pien Brewpubin kaupassa / 0,75 l

Panimo Pien Brewing

Panimon mukaan on aika matkustaa takaisin itärannikon hedelmäisten makujen ääreen. Yoink! on 6,0% NEIPA, joissa humalapuolta hoitelee whirlpoolissa Amarillo, Columbus sekä Mandarina Bavaria, ja runsaasta kuivahumaloinnista puolestaan vastaa Amarillo Lupomax sekä Mandarina Bavaria.
Tämä hyvin pienmäinen mehustelu tarjoaa kuivaa juotavuutta, makumaailman karatessa mehukkaaseen appelsiiniin ja iskevään greipinkuoreen mietojen dänkkisten ja yrttisten aromien tuoden taustalla syvyyttä. Poikkeuksena aikaisempiin mehusteluihin, Yoink! sisältää myös katkeroa astetta reilummin, 50 IBU:n voimin!

Oluttyypin mukaan
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. Oluen piti kestää 4-5 kuukautta pitkä laivamatka Intiaan, joten siitä tehtiin vahvaa ja voimakkaasti humaloitua. New England IPA on sameaa, katkeruutta on vähemmän kuin IPA:ssa yleensä ja aromeissa on trooppisia hedelmiä.

Ruokana perunalastuja

Lyhyesti: raikas ja maukas NEIPA

Kommentit

M: Maistuu oluelle. IPA on gyyh.

J: Olut on sameaa ja muistuttaa vaaleaa appelsiinimehua. Tuoksussa on trooppista hedelmää, kypsää sitrusta, appelsiinia, mangoa ja ananasta. Maku toistaa tuoksun aromeja sitruksen ollessa vahvin aromi. Maussa on myös hieman kirpeää greippiä. Jälkimaku on katkera, sitruksinen ja greippinen. Kokonaisuus on raikas. Sitruksinen maku leikkasi hyvin perunalastujen rasvaisuutta. Yoink! on oikein hyvä NEIPA. Arvosanaksi annan +.