Rosa Viini & Ruoka // Tacoilta-live 3.9.2021 ja Femar Vini Gran Appasso Rosso 2019

Rosa Viini & Ruoka järjesti 3.9.2021 tacoilta-teemaisen liven. Erilaisia tacoja varten suositeltiin kolmea viiniä: Espiritu de Chile Fresh & Fruity Sauvignon Blanc, Casa Vinironia Prosecco Vino Biologico Extra Dry ja Femar Vini Gran Appasso. Hankimme niistä viimeisimmäksi mainitun ja kokkasimme sen seuraksi Rosan Meksiko-menun hieman mukaillen (vaihdoimme tacojen jauhelihatäytteen tilalle naudan rintaa eli brisketiä).

Live on katsottavissa Rosa Viini & Ruoan sivulla. Samalla sivulla on myös tietoa tulevista liveistä.



Femar Vini Gran Appasso 2019
IGP Puglia, Italia; Negroamaro, Syrah, Primitivo; 12,98 €

Tuottaja Femar Vini

Etiketin mukaan apulialaista viiniä

Rypäleiden mukaan
Negroamaro: hillomaisuutta, metsämarjoja, maanläheisyyttä, tammea
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua
Primitivo: ryhdikäs ja hedelmäinen, alueen mukaan joko pehmeä ja makea tai mausteinen ja tanniininen; punaisia marjoja, vadelmaa, karhunvatukkaa, anista, pippuria

Ruokana Meksiko-menu

Lyhyesti: hilloisen makea peruspunkku

Kommentit

M: Tummanpunaisen, hieman sinertävän viinin tuoksussa on hilloisia tummia marjoja ja mausteita sekä eukalyptusta. Viinin maku vastaa tuoksua, se on täyteläinen, makean marjainen ja mausteinen - oikeastaan se maistuu juuri sille, mitä appassimento-menetelmällä valmistetulta viiniltä odottikin. Viinissä on onneksi myös ryhdikkyyttä, joten sen yleisvaikutelma on mukava ja dokabiliteetti varsin hyvä.

Ruoan kanssa viini sopi ihan mukavasti:

  • Nachot ja herne-guacamole oli ok, kun viini taittoi hyvin guacamolen tulisuutta (guacamolessa oli yksi punainen Pirkka-chili)
  • Burritot olivat ok samasta syystä
  • Suklaa-avokadovanukas ei ollut niin hyvä ja jokin muu viini olisi ollut parempi valinta, mutta muuten jälkiruoka oli hyvää

Hintansa arvoinen viini saa arvosanaksi 0.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunaista ja hieman sinertävää. Tuoksussa on tummia marjoja, mustikkahilloa, mausteita sekä aavistus eukalyptusta. Makeahko maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös vähän hapokkuutta. Jälkimakua hallitsevat mausteisuus ja hilloisuus. Alkoholin määrää ei huomaa.

Guacamolen ja nachojen kanssa viini kävi ihan hyvin. Burritojen kanssa se sopi paremmin ruoan voimakkaamman tulisuuden ansiosta, mutta jälkiruoka olisi kaivannut vielä makeampaa viiniä seurakseen. Viini saattaisi sopia pataruokienkin seuraksi. Gran Appasso on hyvä peruspunkku, arvosanaksi annan 0 eli laatu vastaa hintaa.